Zakelijke Kredietverlening_cover
Auteurs:
Gerard Minnaar, Maarten van Hasselt … Meer
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
1e
ISBN:
9789491743115
Prijs:
€ 49,95
Direct bestellen
Samenvatting:
In Zakelijke kredietverlening staat de financiering van ondernemingen centraal. Op overzichtelijke en concrete wijze wordt uitgelegd welke stappen van het proces van kredietverlening de kredietverlener moet doorlopen. De lezer leert dezelfde taal als de kredietaanvrager, zodat hij kan ...

In Zakelijke kredietverlening staat de financiering van ondernemingen centraal. Op overzichtelijke en concrete wijze wordt uitgelegd welke stappen van het proces van kredietverlening de kredietverlener moet doorlopen. De lezer leert dezelfde taal als de kredietaanvrager, zodat hij kan uitleggen welke procedures en onderzoeken bij een financieringsbehoefte komen kijken en wat mogelijke uitkomsten zijn. Het boek is opgezet volgens de vier fasen die bij een financieringsaanvraag doorlopen worden. In fase één wordt zowel de vorm als de inhoud van een kredietgesprek besproken, in fase twee worden alle elementen van een ondernemingsplan behandeld. In fase drie komen alle bedrijfseconomische en fiscale onderwerpen uitgebreid aan bod en in fase vier wordt het complete plaatje van een kredietvoorstel geschetst. Om te testen of de theorie ook daadwerkelijk is begrepen, zijn per hoofdstuk korte cases ontwikkeld. Na het lezen van dit boek bezit men de elementaire kennis van kredietverlening en is men in staat om zelfstandig een financieringstraject te volgen; van het eerste contact tot aan het kredietvoorstel.

Inhoudsopgave

1. Introductie op zakelijke kredietverlening

2. Het kredietgesprek

3. Het ondernemingsplan

4. De jaarrekening

5. Budgettering

6. Financiering

7. Financiële analyse van de jaarrekening

8. Belastingen en sociale premies

9. Het kredietvoorstel

Antwoorden

Index

Over de auteurs

Print boekinformatie >

Meer Minder

Boekinformatie

Gerard Minnaar, Maarten van Hasselt, Martijn Ruissen
ISBN:
9789491743115
Omvang:
185 pagina's
Vakgebied:
HBO boeken
Beschikbaar:
februari 2014
Prijs:
€ 49,95
Auteurs
MvanHasselt

Gerard Minnaar

Gerard Minnaar (1939 - 2017) was werkzaam als organisatieadviseur en doceerde voor diverse onderwijsinstellingen. Gerard heeft diverse publicaties op zijn naam staan en werkte onder andere bij Shell en Philips.

GMinnaar

Maarten van Hasselt

Drs. Maarten van Hasselt is bedrijfseconoom en heeft zijn doctoraal bedrijfseconomie behaald aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Universiteit Maastricht. Daarnaast heeft hij de Mastercourse Financial Planning aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam afgerond. Maarten is auteur van het boek 'Zakelijke kredietverlening', is Certified Financial Planner, Gecertificeerd Financieel Planner en Erkend Hypothecair Planner. In het dagelijks leven is hij Directeur Retail bij een Nederlandse bank. Eerder was hij ondernemer en bekleedde hij diverse managementposities in de financiële branche. 

MRuissen

Martijn Ruissen

Martijn Ruissen is docent aan de Academie voor Economie, opleiding Bedrijfseconomie en opleidingscoördinator HRM van de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen.

Recensies

Recensie Zakelijke kredietverlening

Zakelijke kredietverlening / Maarten van Hasselt, Gerard Minnaar, Martijn Ruissen. - Hilversum : Concept uitgeefgroep, [2014]. - 185 pagina's : illustraties ; 24 cm

Bedrijven komen moeilijk aan krediet. Dat maakt het belangrijk om goed voorbereid op zoek naar geld te gaan. Dit boek beschrijft de fasen bij het doorlopen van het kredietproces, waarin het kredietgesprek centraal staat. Allereerst moet er een goed ondernemingsplan zijn en moeten financiële overzichten zoals balans en resultatenrekening betrouwbaar zijn. Een kredietnemer moet kunnen budgetteren. De financiering zelf komt uit diverse bronnen; de auteurs denken daarbij vooral aan de bank. Aan de hand van de kengetallen kan worden bekeken hoe het bedrijf ervoor staat. Verder moet er op belastingen en sociale premies gelet worden. Dit alles krijgt een plaats in het kredietvoorstel en mogelijk een vervolg in een overeenkomst. Een degelijk en actueel overzicht van het thema, met veel voorbeelden en centrale casus. Het boek kan met wat voorkennis zelfstandig door mensen uit bedrijven worden gelezen, maar is ook geschikt bij cursussen en als vraagbaak voor de financiële branche, kortom voor wie een zelfde achtergrond heeft als de schrijvers zelf.

Recensent: Dr. W. Westerman (NBD Biblion)

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Coverafbeelding_concept

Vraag de catalogus aan

Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen