managementvaardigheden_def
Ondertitel:
Zelfbewust aansturen en samenwerken
Auteurs:
Peter Tack, Jan Eppink … Meer
Taal:
Nederlands
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
1e druk 2017
ISBN:
9789491743771
Prijs:
€ 54,95
Direct bestellen
Samenvatting:
Dit boek is bedoeld voor mensen die manager willen worden of dat al zijn en daarin willen doorgroeien. Het is een leerboek dat ook te gebruiken is als naslagwerk.   Een manager is iemand die niet tot morgen uitstelt wat hij of zij vandaag door een ande...
Dit boek is bedoeld voor mensen die manager willen worden of dat al zijn en daarin willen doorgroeien. Het is een leerboek dat ook te gebruiken is als naslagwerk.
 
Een manager is iemand die niet tot morgen uitstelt wat hij of zij vandaag door een ander kan laten doen. Deze typering had ook de ondertitel van dit boek kunnen zijn maar hierin zit ook een angel: het gevaar dat je als manager anderen vooral ziet als een middel om jouw doel te bereiken. 'Aansturen' kan dan doorschieten in opjagen. De basis voor een goede relatie met medewerkers is jezelf bewust zijn van je sterke en zwakke kanten als manager.
 
Onthoud: alleen ga je snel, maar samen kom je verder. Samenwerken gaat niet vanzelf. Een hecht team vormen betekent investeren en conflicten zijn hierbij onvermijdelijk. Belangrijk is het verschil in kwaliteit tussen mensen te erkennen en daar goed gebruik van te maken.
 
Als manager moet je een zeker overwicht hebben. Dat noemen we 'gezag', iets dat jouw baas je niet kan geven, maar dat je bij je medewerkers moet zien te verdienen. Hoe je dat doet, daar geven we aanwijzingen voor.
Daarnaast moet je kunnen inspelen op wat zich onverwacht voordoet en alle plannen in de war gooit. Dat heet 'flexibel leidinggeven'. Het draait steeds om de balans tussen beheersen en loslaten enerzijds en doelgericht ondernemen en mensgericht zorgen anderzijds.
 
We geven je in dit boek tips voor hoe je dit alles voor elkaar krijgt. Dus wil jij weten hoe je je als manager kunt blijven ontwikkelen? Met dit boek zet je de eerste stap!
 

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Inleiding

 

Deel I Beginselen

2. JIJ

3. Jij en de ander

4. Jij en de anderen

5. Jij in je werkomgeving

 

Deel II Uitwerkingen

6. De manager aan het werk

7. Specifieke toepassingen

8. Specifieke vaardigheden

9. Management development

 

Index

Meer Minder

Boekinformatie

Peter Tack, Jan Eppink, Gert-Jan Melker
ISBN:
9789491743771
Vakgebied:
Management en bedrijfskunde
Beschikbaar:
2017
Prijs:
€ 54,95
Auteurs
PeterT

Peter Tack

Peter Tack (1947) is civiel ingenieur en bedrijfskundige. Hij is sinds 1991 verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Als hoofddocent en programmaleider van het PAO Management van Brancheorganisaties en Beroepsverenigingen heeft hij vanaf 1995, samen met anderen, onderzoek gedaan en cursussen en trainingen geleid voor een breed spectrum van branche- en beroepsverenigingen. Hij is coauteur van twee boeken op dit terrein en van een groot aantal artikelen in VM, het vaktijdschrift voor professionals van verenigingen (www.vm-online.nl ).

In 2006 is het PAO voortgezet als Academie Voor VerenigingsManagement (www.avvm.nl ), waar Peter nog als gastdocent aan bijdraagt. Bij zijn functiewisseling is hem het erelidmaatschap van VPN toegekend (www.verenigingsprofessional.nl).

Eerder in zijn loopbaan werkte Peter voor een aantal ministeries, bij de Open Universiteit en was hij medeoprichter en managing partner van een adviesbureau.

jan_eppink

Jan Eppink

Jan Eppink studeerde in 1967 af als bedrijfseconoom aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na enige functies in het bedrijfsleven trad hij in 1973 in dienst bij de Economische Faculteit van de VU. Naast zijn onderwijs- en onderzoektaken, werkte hij sindsdien voor verschillende adviesbureaus, het laatst bij Boer & Croon. Hij was toezichthouder bij een aantal middelgrote organisaties en vervult die functie nu nog bij Gelre Ziekenhuizen. Jan was bestuurslid van verschillende nationale en international verenigingen op het gebied van strategisch management en was lange tijd  lid van de redactieraad  van Long Range Planning en van Strategic Management Journal. Hij gaf in veel landen lezingen en publiceerde meer dan 70 artikelen en hoofdstukken in (inter)nationale tijdschriften en boeken. Bij Concept verscheen Bouwstenen van management en organisatie dat hij samen met Gert-Jan Melker en Peter Tack schreef.

Gert-Jan_Melker

Gert-Jan Melker

Gert-Jan Melker is als universitair docent verbonden aan de economische faculteit (FEWEB) van de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan het Center for Accounting, Auditing & Control van Nyenrode Business University. Daarnaast is hij docent Management & Organisatie bij IBO Business School in Leusden. Voorheen was hij werkzaam binnen meerdere adviesbureaus op het gebied van kwaliteitszorg, personeelsmanagement en informatiemanagement.

Aanvullend

Voor aanvullend materiaal kunt u een e-mail sturen naar info@conceptuitgeefgroep.nl

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

cover

Vraag de catalogus aan

Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen