Privacy

Privacy- en cookieverklaring

Privacy

Concept uitgeefgroep begrijpt dat u uw persoons- en studiegegevens niet met iedereen wilt delen. Daarom gaan wij zorgvuldig om met deze informatie. Concept uitgeefgroep houdt zich aan de Algemene verordening gegevens bescherming (AVG). Wij hebben uw gegevens wel nodig om u goed te kunnen helpen en blijven informeren. In deze verklaring legt Concept uitgeefgroep uit welke gegevens wij van u nodig hebben en waarvoor wij ze gebruiken.

Opslag van uw gegevens

Concept uitgeefgroep slaat de persoonsgegevens die wij van u of van uw onderwijsinstelling ontvangen op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die wij ontvangen bij een  aanvraag van een beoordelingsexemplaar, brochure, aanmelding voor een nieuwsbrief of als u  per e-mail contact met Concept uitgeefgroep heeft. Wij verzamelen en bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens.
  • Uw feedback over een opgevraagd beoordelingsexemplaar en overige informatie die u geeft.

Gebruik van uw gegevens

Concept uitgeefgroep gebruikt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van uw aanvraag voor een beoordelingsexemplaar.
  • Analyses uitvoeren zodat Concept uitgeefgroep zijn dienstverlening kan verbeteren.
  • U op de hoogte te houden van al onze diensten en producten.
  • U de door u gevraagde documenten/inlichtingen te sturen en op uw vragen te reageren.

Verdere toelichting

  • Concept uitgeefgroep anonimiseert de persoonsgegevens die Concept uitgeefgroep gebruikt voor analyses. In onze analyses bent u daardoor onherkenbaar.
  • In sommige gevallen werkt Concept Uitgeefgroep samen met externe dienstverleners. Zij mogen uw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten die in het belang zijn van uw opleiding. Zij mogen u niet voor andere doelen benaderen of uw gegevens doorgeven aan andere partijen.
  • Tot slot, het kan zijn dat Concept Uitgeefgroep door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om uw gegevens te delen. Concept Uitgeefgroep deelt dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Nieuwsbrief en abonneebestand

Met onze nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over nieuws op het gebied van onze boeken en alles wat daarmee te maken heeft. Uw e-mailadres voegt Concept uitgeefgroep alleen toe aan zijn lijst met abonnees als u hier toestemming voor geeft. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden en/of uw voorkeuren kunt aanpassen.

Beveiliging en bewaartermijn van uw gegevens

Concept uitgeefgroep beschermt uw persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Concept uitgeefgroep bewaart uw persoonsgegevens zo lang als dit wettelijk verplicht is. In het belang van het verbeteren van zijn diensten kan Concept uitgeefgroep uw gegevens langer bewaren, maar in dat geval zal Concept uitgeefgroep de gegevens altijd anonimiseren.

Uw gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

U mag altijd uw persoonsgegevens inzien en/of verbeteren of bijwerken.

U kunt Concept uitgeefgroep vragen uw gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kunt u aangeven dat u wilt dat Concept uitgeefgroep uw gegevens beperkt gebruikt. Concept uitgeefgroep kan digitale gegevens ook voor u omzetten in een document dat u kunt afdrukken.

Wilt u een van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Concept uitgeefgroep reageert zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op uw verzoek. Als u uw gegevens wilt laten verwijderen, controleert Concept uitgeefgroep eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer Concept uitgeefgroep volgens de wet uw gegevens (nog) niet mag verwijderen, zal Concept uitgeefgroep u dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment Concept uitgeefgroep uw gegevens wel kan verwijderen.

Klacht

Als u het niet eens bent met de manier waarop wij omgaan met uw gegevens, kunt u bij ons een klacht indienen (klik hier voor onze contactgegevens).

U kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik en werking van cookies

Concept uitgeefgroep maakt op zijn website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op uw computer komen te staan wanneer u internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina's u bekijkt en welke opties u gebruikt. Concept uitgeefgroep gebruikt deze gegevens onder andere om zijn website gebruiksvriendelijker te maken.

Naast cookies die ervoor zorgen dat u bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt Concept uitgeefgroep gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.

Cookie-instellingen aanpassen

U kunt uw browser zo instellen dat u een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op uw computer wil plaatsen. Ook kunt u cookies volledig blokkeren. Hoe u dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als u cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op uw computer. Zodra u via uw browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kan Concept uitgeefgroep niet controleren of u zich heeft afgemeld. Bekijk of wijzig hier uw cookie-instellingen.

Werking functionele cookies

Concept uitgeefgroep gebruikt functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat Concept uitgeefgroep snel de juiste informatie toont wanneer u op zijn website bent. Functionele cookies komen altijd op uw computer te staan. U krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Functionele cookies die Concept uitgeefgroep gebruikt

  • Cookiemelding-cookie
    Het Cookiemelding-cookie onthoudt of uw computer advertising cookies wel of niet accepteert, zodat Concept uitgeefgroep hierop zijn advertenties kan aanpassen en deze melding niet meerdere keren verschijnt.

Werking analytische cookies

Analytische cookies gebruikt Concept uitgeefgroep om te analyseren hoe bezoekers zijn website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak zijn website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op zijn website en op welke pagina's het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruikt Concept uitgeefgroep om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op uw computer te staan. U krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Analytische cookies die Concept uitgeefgroep gebruiken

  • Act-On-cookie
    Het Act-On-cookie houdt bij welke pagina's u bezoekt. Hierdoor kan Concept uitgeefgroep relevante informatie delen via bijvoorbeeld e-mail als u deze gegevens heeft achtergelaten voor het downloaden van een document op zijn website. Lees in het Act-On Privacy Statement hoe Concept uitgeefgroep ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Google AdWords-cookie
    Het Google AdWords-cookie meet via welke advertentie u binnenkomt op onze website. Lees in het Google Privacy Statement hoe Concept uitgeefgroep ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Hotjar-cookie
    Het Hotjar-cookie houdt bij waar u klikt op de website. Hierdoor kan Concept uitgeefgroep de website-ervaring verbeteren. Lees in het Hotjar Privacy Statement hoe Concept uitgeefgroep ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Visual Website Optimizer-cookie
    Het Visual Website Optimizer-cookie houdt bij waar u klikt op de website. Hierdoor kan Concept uitgeefgroep de website-ervaring verbeteren. Lees in het Visual Website Optimizer Privacy Statement hoe Concept uitgeefgroep ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Werking advertentiecookies

Voor advertentiecookies krijgt u een melding. Hierin kunt u toestemming geven om deze cookies te plaatsen. Na uw toestemming geeft Concept uitgeefgroep derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies op zijn website te plaatsen. Ook plaatst Concept uitgeefgroep advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kan Concept uitgeefgroep met elkaar combineren. Dit doet Concept uitgeefgroep zodat we u, aan de hand van wat u online doet, advertenties kunnen tonen waar u iets aan kunt hebben. Concept uitgeefgroep doet dit op zijn eigen site en op sites van andere partijen.

Advertentiecookies die Concept uitgeefgroep gebruikt

  • Facebook-cookie
    Het Facebook-cookie houdt bij welke pagina's u op onze website bezoekt, zodat Concept uitgeefgroep (na acceptatie van advertentiecookies) u op Facebook advertenties kan tonen waar u iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Concept uitgeefgroep hiermee zien dat u via een Facebook-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het Facebook Privacy Statement hoe Concept Uitgeefgroep ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Google Analytics-cookie
    Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe u de website gebruikt. Deze informatie gebruikt Concept uitgeefgroep voor rapporten over internetgebruik. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar u iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe Concept Uitgeefgroep ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • LinkedIn-cookie
    Het LinkedIn-cookie houdt bij welke pagina's u bezoekt, zodat Concept uitgeefgroep (na acceptatie van advertentiecookies) u op LinkedIn advertenties kan tonen waar u iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Concept uitgeefgroep hiermee zien dat u via een LinkedIn-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het LinkedIn Privacy Statement hoe Concept uitgeefgroep ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Functionaris gegevensbescherming

Concept uitgeefgroep heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt toezicht op de toepassing en de naleving van de privacy regelgeving.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Concept uitgeefgroep kan deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als u graag wilt weten hoe Concept uitgeefgroep uw gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies Concept uitgeefgroep gebruikt voor welke doelen, raden we u aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. Concept uitgeefgroep heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 5 juli 2018.

 

 

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Coverafbeelding_concept

Vraag de catalogus aan

Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen