Effectief communiceren en beinvloeden
Ondertitel:
Persoonlijk inzicht, gesprekstechnieken en beïnvloedingsvaardigheden
Auteurs:
Natasja Loomans
Bindwijze:
Paperback
Druk:
1ste, 2015
ISBN:
9789491743146
Prijs:
€ 51,45
Direct bestellen
Samenvatting:
Communiceren lijkt simpel, maar is dat in de praktijk ook zo? Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, een vergadering of een aankoopgesprek: de dingen die iemand zegt of niet zegt hebben waarde. Ze hebben invloed op de beslissingen die tijdens die gesprekken worden genomen.Het boek bestaat uit vier overzichtelijke delen die t...

Communiceren lijkt simpel, maar is dat in de praktijk ook zo? Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, een vergadering of een aankoopgesprek: de dingen die iemand zegt of niet zegt hebben waarde. Ze hebben invloed op de beslissingen die tijdens die gesprekken worden genomen.

Het boek bestaat uit vier overzichtelijke delen die tools en achterliggende theorie bieden. Mede door de praktische voorbeelden en opdrachten leert de lezer efficiëntere gesprekken te voeren en invloed uit te oefenen op de uitkomst ervan.

In het eerste deel staan de eigen persoonlijkheid en de gespreksvaardigheden centraal.

Deel twee biedt een overzicht van communicatiemodellen en -tools die zich in de praktijk bewezen hebben.

De centrale vragen in het derde deel zijn: welke gesprekstechnieken en welk gedrag zorgen ervoor dat de ander handelt of besluit zoals u wilt? Welke aanpak is effectief in welke situatie?

Deel vier laat een aantal specifieke gesprekssituaties zien. Er worden do's en don'ts aangereikt en de lezer leert wat hij in welke situatie het beste kan doen. Dit boek daagt de lezer uit te experimenteren met nieuw gedrag. Hij verbetert zijn gesprekstechnieken en bouwt aan zelfvertrouwen in gesprekken.

Kortom: een onmisbaar boek als het gaat om communicatie. 

Inhoudsopgave

1             Inleiding

Deel I    De persoon

2             De eerste indruk

3             Persoonlijke eigenschappen

4             Communicatiestijlen onderzoeken

5             Gedrag begrijpen

Extra     Ontwikkelkracht

Deel II Interactie

6             Communicatie: proces, gedrag en cultuur

7             Communicatietools inzetten

8             Gesprekken in organisaties

Extra     Communiceren met hoofd, hart en handen

Deel III Beïnvloeding

9             Beïnvloeden en beïnvloed worden

10           Strategisch beïnvloeden

11           Beïnvloedingstools inzetten

12           Emoties beïnvloeden

13           Besluitvorming beïnvloeden

Extra     Cruciale gesprekken - pittige gesprekken die er echt toe doen

Bijlage 1 Lichaamstaal

Bijlage 2 Gevoelens benoemen

Meer Minder

Boekinformatie

Natasja Loomans
ISBN:
9789491743146
Omvang:
480 pagina's
Vakgebied:
HBO boeken
Prijs:
€ 51,45
Auteurs
N_loomans

Natasja Loomans

Natasja Loomans is een ervaren communicatietrainer en auteur. De rode draad in haar werk is persoonlijke communicatie en beïnvloeden. Eerder boeken van haar hand zijn:

  • Iets voor de rondvraag?
  • Stukken beter schrijven (met co-auteur J. de Geus)
  • Inzicht in Teams (met co-auteur V. van Reusel)

Daarnaast is Loomans een ervaren ontwikkelaar van trainingsmateriaal. Zij ontwikkelde trainingen en opleidingen voor diverse opleidingsinstituten, zoals NCOI en Reed Business.Opleidingen.  Eerdere publicaties van haar op dit gebied zijn:

  • Het Teamspel (met co-auteur V. van Reusel)
  • Het Onderhandelspel

Uitgangspunt in haar werk is dat ieders situatie uniek is. Ze stimuleert mensen om anderen én zichzelf goed te observeren, om zo te ontdekken wat de beste aanpak is voor een specifieke situatie. Loomans geeft tools om met meer plezier samen te werken en om bruggen naar anderen te bouwen. Dat maakt verschil, want met een goede samenwerking bereik je meer.

Aanvullend
Natasja Loomans over Effectief communiceren en beïnvloeden, bekijk de video hier
 

Voor aanvullend materiaal kunt u een e-mail sturen naar info@conceptuitgeefgroep.nl

Recensies

Soms wordt er een boek uitgebracht waarvan je wenst dat je het eerder in handen had gehad. 'Effectief Communiceren en Beïnvloeden' van Natasja Loomans is zo'n boek. Het staat boordevol met communicatiemodellen en - tools die eigenlijk niet kunnen ontbreken in de kast van trainer, coach en eenieder die meer wil weten over communicatie.

'Effectief Communiceren en Beïnvloeden is een heel goed naslagwerk. In de tijd die ik werkzaam ben als communicatietrainer heb ik veel verschillende modellen de revue zien passeren. Ze staan vrijwel allemaal in het boek en worden hierin heel kernachtig beschreven. Natuurlijk kun je alles wat in het boek staat ook op internet of in andere boeken vinden, maar hier staat het allemaal mooi bij elkaar.

Het lijkt alsof elke letter in de kracht van 'Effectief Communiceren en Beïnvloeden' relevant is. Communicatiemodellen en - theorieën zijn gestript tot hun essentie en heel begrijpelijk en duidelijk uitgelegd. Voor wie meer wil lezen zijn de vele literatuurverwijzingen erg handig. Het boek scheidt het kaf van het koren doordat het ook de veelgebruikte modellen waar de wetenschappelijke onderbouwing van ontbreekt benoemt. Zo wordt bijvoorbeeld kort ingegaan op verschillende inzichten uit de NLP en de Transactionele Analyse waar volgens de schrijver geen enkele wetenschappelijke basis voor blijkt te bestaan. Voor mij was dit een eye-opener want ik hoor deze inzichten vaak met een bepaalde vanzelfsprekendheid voorbijkomen.

De valkuil van een boek als 'Effectief Communiceren en Beïnvloeden' is dat het een droge opsomming wordt van theorie en modellen, waardoor het niet prettig leesbaar is. Doordat er voortdurend een de link met de praktijk wordt gelegd met behulp van pakkende voorbeelden, is dit hier niet het geval. De vele afbeeldingen vormen daarnaast een aangename afwisseling met de tekst. Wie vooral houdt van doen en graag met het boek aan de slag wil, wordt op zijn wenken bediend. Na elk hoofdstuk staan er vragen die je gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Ook wanneer het gaat om beïnvloeden is dit boek absoluut van toegevoegde waarde. Ik werkte als trainer/adviseur voor een trainingsbureau dat zich met name richt op het geven van trainingen op het gebied van invloed. Het model dat dit bureau gebruikt is heel effectief en de training over invloed zit heel goed in elkaar en is succesvol. Toch vond ik in dit boek nog veel extra inzichten op het gebied beïnvloeding, die heel aanvullend zijn op datgene wat ik al wist.

'Effectief Communiceren en Beïnvloeden' is de investering dubbel en dwars waard. Het boek is zeker niet uitputtend wanneer het gaat om communicatie- en beïnvloedingsinzichten. En de toepassingsgerichtheid van het boek is daarnaast heel erg breed, waardoor je door de vele bomen het bos niet meer zou kunnen zien. Maar de grote kracht van het boek is nu juist dat het een zeer behulpzame gids is die je het bos laat zien en daarbij tegelijkertijd een mooi en heel interessant wandelpad voor je heeft uitgestippeld.

Door: Remy van Gelder, Managementboek

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen