CU_3D-omslag_Personeel-dat-werkt
Ondertitel:
Tools voor een praktisch HRM-beleid
Auteurs:
Peter Jacobs
Druk:
3de druk, 2021
ISBN:
9789055163229
Prijs:
€ 49,95
Direct bestellen
Samenvatting:
Personeel, dat werkt! geeft antwoord op de vraag: 'Hoe kun je personeelsinstrumenten zo gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie?'. In dit boek worden de belangrijkste thema's op het gebied van Human Resource Management (HRM) in twaalf hoofdstukken op een verfrissende en aansprekende manier u...

Personeel, dat werkt! geeft antwoord op de vraag: 'Hoe kun je personeelsinstrumenten zo gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie?'. In dit boek worden de belangrijkste thema's op het gebied van Human Resource Management (HRM) in twaalf hoofdstukken op een verfrissende en aansprekende manier uitgelegd en met concrete voorbeelden uit de praktijk tot leven gebracht.

Dit boek gaat niet alleen in op de theorie van in-, door- en uitstroom, maar geeft ook handvatten om deze instrumenten zo goed mogelijk door te voeren in een organisatie. Personeel, dat werkt! is het praktische en handzame studieboek dat bij uitstek past binnen alle opleidingen met een vak HRM of Personeelsmanagement.

Ieder hoofdstuk heeft een herkenbare indeling:
• Uit de praktijk: een beschrijving van een herkenbare situatie op de werkvloer.
• Toolbox: handige theorie en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.
• Zo kan het ook: een vernieuwde blik op de praktijksituatie.
• Vragen: prettig om te controleren of je alles hebt begrepen en onthouden.

In deze derde druk zijn een aantal HRM-aspecten verder uitgelicht die binnen het werkveld aandacht hebben gekregen, zoals duurzame inzetbaarheid en generatiemanagement. Daarnaast zijn de nieuwste wettelijke regelingen verwerkt.

Meer Minder

Boekinformatie

Peter Jacobs
ISBN:
9789055163229
Omvang:
364 pagina's
Vakgebied:
MBO boeken
Prijs:
€ 49,95
Auteurs
Peter_Jacobs

Peter Jacobs

Peter Jacobs heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het P&O vakgebied. De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op het onderwijs van P&O. Zijn drijfveer is de letterlijke betekenis van Personeel en Organisatie. De organisatie die voorwaarden schept zodat de ontwikkeling en motivatie van de medewerker ingezet worden voor het succes van de organisatie. P&O is daarbij geen veroorzaker van procedures en problemen maar het antwoord op de verbetering van de organisatie. Peter is sinds 2006 freelancer binnen PlusPion Personeelszaken en Advies.  In 2007 heeft hij de studie doctoraal Personeelsmanagement afgerond.

Aanvullend

Peter Jacobs over Personeel, dat werkt!, bekijk de video hier

Recensies

Recensie NBD Biblion

Datum: 9 juni 2021

Dit studieboek geeft tools voor een praktisch HRM-beleid. Aan de orde komen achtereenvolgens een inleiding in Personeel en Organisatie en de betekenis van HRM, toekomstplan en personeelsplan, werving en selectie, de arbeidsovereenkomst, organisatiecultuur en nieuwe medewerkers, loopbaanfase en motivatie van medewerkers, functiebeschrijvingen, resultaatafspraken en functionerings- en beoordelingsgesprekken, employability en ontwikkelplannen, beloning en waardering, ziekteverzuim, mobiliteit en uitstroom. Elk hoofdstuk heeft een vaste opbouw met de onderdelen Uit de Praktijk, De toolbox, Zo kan het ook... en Vragen en opdrachten. De auteur verzorgt opleidingen, trainingen en workshops op het gebied van HRM.

Het boek is helder geschreven en is interessant voor personeelsmedewerkers en leidinggevenden die met personeel te maken hebben of gaan krijgen. Daarnaast is het boek met name bestemd voor mbo-studenten die een vak HRM of Personeelsmanagement volgen. Door de vaste opbouw van de hoofdstukken en afsluiting met opdrachten geeft dit boek op eenvoudige wijze overzicht in het vakgebied. Deze derde druk (2020) is geactualiseerd op het gebied van wet- en regelgeving en HR-aspecten als duurzame inzetbaarheid en generatiemanagement.

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen