Personeel-dat-werkt
Ondertitel:
Tools voor een praktisch HRM-beleid
Auteurs:
Peter Jacobs
Taal:
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
2de druk 2015
ISBN:
9789491743191
Prijs:
€ 47,40
Direct bestellen
Samenvatting:
Personeel, dat werkt! geeft antwoord op de vraag: 'Hoe kun je personeelsinstrumenten zo gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie?'. In dit boek worden de belangrijkste thema's op het gebied van humanresourcesmanagement (HRM) in twaalf hoofdstukken op een ...

Personeel, dat werkt! geeft antwoord op de vraag: 'Hoe kun je personeelsinstrumenten zo gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie?'. In dit boek worden de belangrijkste thema's op het gebied van humanresourcesmanagement (HRM) in twaalf hoofdstukken op een verfrissende en aansprekende manier uitgelegd en met concrete voorbeelden uit de praktijk tot leven gebracht. Dit boek gaat niet alleen in op de theorie van in-, door- en uitstroom, maar geeft ook handvatten om deze instrumenten zo goed mogelijk door te voeren in een organisatie. Personeel, dat werkt! is het praktische en handzame studieboek dat bij uitstek past binnen alle opleidingen met een vak HRM of Personeelsmanagement.

De titel zegt het al: Personeel, dat werkt! draait erom personeelsinstrumenten zó te gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie. Het is een praktisch, handzaam studieboek. De belangrijkste thema's op het gebied van humanresourcesmanagement (HRM) worden in twaalf hoofdstukken op een verfrissende en aansprekende manier uitgelegd en met concrete voorbeelden uit de praktijk tot leven gebracht.

Dit boek gaat niet alleen in op de theorie van in-, door- en uitstroom, maar geeft ook handvatten om deze instrumenten zo optimaal mogelijk door te voeren in een organisatie. Dit boek richt zich tot alle personeelsmedewerkers en leidinggevenden die dagelijks met personeel te maken hebben of gaan krijgen.

Deze tweede druk is volledig aangepast op basis van de nieuwe wetgeving.

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Een goed plan!
 3. Wie wordt het schaap met de vijf poten?
 4. Als het maar op papier staat
 5. Klaar voor de start?
 6. Met frisse (tegen)zin!
 7. Iedereen wil scoren!
 8. Raak nooit uitgeleerd
 9. Loon naar werk
 10. Uitzieken, zomergriep en maandag-ochtendblues
 11. Blije mobiliteit?
 12. Zo gaat het niet meer! Antwoorden

Literatuur
Trefwoorden

Meer Minder

Boekinformatie

Peter Jacobs
ISBN:
9789491743191
Omvang:
358 pagina's
Vakgebied:
MBO boeken
Beschikbaar:
2015
Prijs:
€ 47,40
Auteurs
Peter_Jacobs

Peter Jacobs

Peter Jacobs heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het P&O vakgebied. De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op het onderwijs van P&O. Zijn drijfveer is de letterlijke betekenis van Personeel en Organisatie. De organisatie die voorwaarden schept zodat de ontwikkeling en motivatie van de medewerker ingezet worden voor het succes van de organisatie. P&O is daarbij geen veroorzaker van procedures en problemen maar het antwoord op de verbetering van de organisatie. Peter is sinds 2006 freelancer binnen PlusPion Personeelszaken en Advies.  In 2007 heeft hij de studie doctoraal Personeelsmanagement afgerond.

Recensies

Titel: Personeel, dat werkt!

ISBN: 9789491743139

Auteur: Peter Jacobs

Dit studieboek geeft tools voor een praktisch HRM-beleid. Aan de orde komen achtereenvolgens een inleiding in Personeel en Organisatie en de betekenis van HRM, toekomstplan en personeelsplan, werving en selectie, de arbeidsovereenkomst, organisatiecultuur en nieuwe medewerkers, loopbaanfase en motivatie van medewerkers, functiebeschrijvingen, resultaatafspraken en functionerings- en beoordelingsgesprekken, employability en ontwikkelplannen, beloning en waardering, ziekteverzuim, mobiliteit en uitstroom. Elk hoofdstuk heeft een vaste opbouw met de onderdelen Uit de Praktijk, De toolbox, Zo kan het ook... en Vragen en opdrachten. De auteur verzorgt opleidingen, trainingen en workshops op het gebied van HRM. Het boek is helder geschreven en is interessant voor personeelsmedewerkers en leidinggevenden die met personeel te maken hebben of gaan krijgen. Daarnaast is het boek met name bestemd voor mbo-studenten die een vak HRM of Personeelsmanagement volgen. Door de vaste opbouw van de hoofdstukken en afsluiting met opdrachten geeft dit boek op eenvoudige wijze overzicht in het vakgebied.

Wellicht ook interessant voor u

Professioneel Adviseren

Jan de Vuijst

€ 62,85

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Vraag de catalogus aan

 

 Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen