Praktisch-sales-Omslag-230x307
Auteurs:
Robin van der Werf
Bindwijze:
Paperback
Druk:
3e, 2020
ISBN:
9789055163243
Prijs:
€ 61,75
Direct bestellen
Samenvatting:
De salesfunctie wordt steeds belangrijker voor veel organisaties. Vooral daar waar de concurrentie toeneemt, individuele wensen van de klant bepalender worden en producten en diensten steeds minder het verschil maken. Sales is dan niet alleen meer een tactisch instrument maar een strategisch aandachtsgebied binnen het organisati...

De salesfunctie wordt steeds belangrijker voor veel organisaties. Vooral daar waar de concurrentie toeneemt, individuele wensen van de klant bepalender worden en producten en diensten steeds minder het verschil maken. Sales is dan niet alleen meer een tactisch instrument maar een strategisch aandachtsgebied binnen het organisatiebeleid, een kritische succesfactor. Dat vraagt om een andere aanpak: teamwork, strategisch denken en betekenis geven aan duurzame klantrelaties. Sales- en accountmanagers worstelen regelmatig met deze betrekkelijk nieuwe rol. Om hiervoor beter toegerust te zijn, willen zij leren hoe zij hun werkwijze effectief kunnen aanpassen. Nieuw aanstormend talent, zoals de hbo-student, heeft naast alle bedrijfseconomische bagage en kennis van marketing behoefte aan concrete informatie over hoe sales nu écht in de praktijk werkt. In dit boek krijgen beide doelgroepen antwoord op hun vragen.

Zoals de titel al aangeeft is Praktisch sales- en accountmanagement praktisch van opzet, maar biedt het ook de modellen en theorieën aan die noodzakelijk zijn voor begrip en verdieping. Het salesvak wordt in de volle breedte behandeld, van succesvolle salesstrategieën tot praktische gespreksvaardigheden en van een winnend salesplan tot het leidinggeven aan het salesteam. Omdat in veel markten de afnemersconcentratie continu toeneemt, wordt ook aandacht besteed aan key-accountmanagement.

Het boek sluit volledig aan bij de NIMA B Sales-exameneisen en biedt de lezer de vereiste kennis en inzichten om zich optimaal voor te bereiden op het B1- en B2-examen. Voor iedereen die in één keer de nodige bagage wil verkrijgen om sales- en accountmanagement op strategisch en tactisch niveau uit te voeren en voor iedereen die verder wil groeien in het prachtige salesvak is dit boek een echte musthave!

Dit boek staat op de aanbevolen literatuurlijst van NIMA Sales B1 en B2.

Meer Minder

Boekinformatie

Robin van der Werf
ISBN:
9789055163243
Omvang:
488
Vakgebied:
Sales
Prijs:
€ 61,75
Auteurs
robin van der werf

Robin van der Werf

Robin van der Werf heeft jarenlang in verschillende commerciële en leidinggevende functies gewerkt, waaronder als key-accountmanager, international salesmanager en businessunitmanager. Hij werkte onder meer voor Bosch Powertools en Skil Europe. Vanuit zijn eigen advies- en trainingsbureau CommVida verzorgt hij (incompany)opleidingen en trainingen op het gebied van sales, marketing, communicatie en management. Ook werkt hij als freelance docent en trainer voor opleidingsinstituten als NCOI Opleidingen en ICM opleidingen & trainingen.

Aanvullend

Mail voor aanvullend materiaal naar: info@conceptuitgeefgroep.nl

Recensies

Recensie

Door: Managementboek, Bert Peene

Praktisch sales- en accountmanagent is geschreven voor ‘iedereen die in één keer de nodige bagage wil verkrijgen om het vak sales op strategisch niveau uit te voeren en voor iedereen die verder wil groeien in deze discipline. En dat voor de eerder genoemde executives, maar zeker ook voor de hbo-student die het vak nog moet leren. Het is, met andere woorden, een volwaardig handboek voor een vakgebied waar nog wel het nodige te ontwikkelen valt (indachtig de eerder genoemde Sales Activator/Nightingale Conan uit 2004). Een handboek dat ook doet wat het belooft: alomvattend en volledig. Het kan zo op de boekenlijst van menige commerciële opleiding. Ook al omdat ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een prima casus en werkelijk uitstekende verwerkingsopdrachten.

Bekijk de volledige recensie hier: https://www.managementboek.nl/recensies/9789055163243#artikel-10358 

 

Door NBD Biblion, C.M. Manni

Van dit gewilde studieboek voor hbo-niveau en hóger verscheen een derde druk. De opzet is vrijwel ongewijzigd. De inhoud is geactualiseerd, aangevuld en verduidelijkt en er zijn nieuwe praktijkcases toegevoegd die helpen bij de vertaling van de theorie naar de praktijk van alledag. Met de herziening speelt de auteur in op de per 2021 veranderende NIMA-B Sales-exameneisen. Aan de orde komen zowel de vaktechniek als de voorwaardenscheppende aspecten. Over de vaktechniek van sales: wat is het, wat is sales- en accountmanagement, uitleg over salesplanning en -budgettering en performancemanagement, het wat en hoe van klantenmanagement en acquisitie en hoe strategische klanten te managen. Over de overige aspecten: de plaats van sales in de organisatie, de salesorganisatie zélf, leidinggeven aan het sales- en accountteam en vaardigheden van de sales- en accountmanager. De jarenlange ervaring van de auteur in vele commerciële functies en als opleider en trainer proef in je de schrijfstijl en maakt het boek aantrekkelijk als studie-object.

 

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen