Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie
Auteurs:
Theo van Houten, Joost Bakker … Meer
Druk:
1ste, 2021
ISBN:
9789055163366
Prijs:
€ 59,95
Direct bestellen
Samenvatting:
In Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie worden de belangrijkste aspecten behandeld die je moet kennen om binnen organisaties goede beslissingen te nemen en te zorgen voor een juiste planning-en-controlcyclus. Dat doen we door uit te leggen hoe bijvoorbeeld een balans, een resultatenrekening en een liquiditeitsoverzicht...

In Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie worden de belangrijkste aspecten behandeld die je moet kennen om binnen organisaties goede beslissingen te nemen en te zorgen voor een juiste planning-en-controlcyclus. Dat doen we door uit te leggen hoe bijvoorbeeld een balans, een resultatenrekening en een liquiditeitsoverzicht worden opgesteld, hoe je bepaalt of een organisatie financieel gezond is en hoe je investeringen kunt beoordelen. Ook staan we uitgebreid stil bij het berekenen van kostprijzen, het besturen van organisaties en het opstellen van businesscases.

Bij dit boek hoort ook een online omgeving en daar vind je allerlei extra’s. Je kan hier oefenen met de stof, cases lezen, uitleg vinden van modellen en actuele artikelen ontdekken. Een groot deel van de digitale content heeft betrekking op duurzaamheid.

Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie is dus méér dan een boek. Het is een toolkit die je hopelijk stimuleert om echt aan de slag te gaan met bedrijfseconomie, zodat je goed en plezierig bent voorbereid op de praktijk.

 

Meer Minder

Boekinformatie

Theo van Houten, Joost Bakker
ISBN:
9789055163366
Omvang:
266 pagina's
Vakgebied:
Financieel
Beschikbaar:
Inclusief online omgeving!
Prijs:
€ 59,95
Auteurs
Theo van Houten

Theo van Houten

Theo van Houten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt als hogeschoolhoofddocent Bedrijfseconomie voor de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook verzorgt hij meerdere maatwerkincompanycursussen op het gebied van budgetteren, kostprijscalculatie en prestatiebeoordeling voor diverse organisaties en geeft hij les aan Nyenrode Business Universiteit en de Open Universiteit.

Joost Bakker

Joost Bakker

Joost Bakker studeerde HBO Bedrijfseconomie bij Fontys Hogescholen in Venlo en behaalde in de avonduren zijn Master Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit. Als docent-onderzoeker Bedrijfseconomie was Joost verbonden aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel ontwikkelt hij met zijn eigen bedrijf joostacademie studiemateriaal voor mensen die bedrijfseconomie daadwerkelijk willen toepassen in hun dagelijkse business. Daarnaast werkt Joost als senior client trainer bij Wolters Kluwer. 

Aanvullend

Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie - Preview

Managementboek, 27 augustus 2021

"In het boek Aan de slag met duurzame bedrijfseconomie gooien we het kind niet met het badwater weg. De traditionele bedrijfseconomische instrumenten hebben nog steeds hun nut, al moeten de uitkomsten soms wat anders geïnterpreteerd worden dan voorheen. Maar daarnaast zien we steeds meer nieuwe instrumenten die het ‘duurzaamheidsdenken' faciliteren. Die instrumenten behandelen we op de bij het boek behorende website, zodat we de actuele ontwikkelingen kunnen vermelden. Want na decennia van stilstand is de bedrijfseconomie ineens heel dynamisch geworden."
 
Lees de volledige blog geschreven door de auteurs hier.

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen