Bedrijfseconomie-in-de-praktijk
Auteurs:
Theo van Houten, Joost Bakker … Meer
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
5de, 2018
ISBN:
9789055163342
Prijs:
€ 77,20
Direct bestellen
Samenvatting:
'Bedrijfseconomie in de praktijk' is het boek dat je gelezen moet hebben wanneer je op bachelorniveau basiskennis moet en wilt hebben van de bedrijfseconomie. Het leert (toekomstige) managers en stafmedewerkers de belangrijkste bedrijfseconomische technieken die aan de basis staan van weloverwogen beslissingen in het b...

'Bedrijfseconomie in de praktijk' is het boek dat je gelezen moet hebben wanneer je op bachelorniveau basiskennis moet en wilt hebben van de bedrijfseconomie. Het leert (toekomstige) managers en stafmedewerkers de belangrijkste bedrijfseconomische technieken die aan de basis staan van weloverwogen beslissingen in het belang van het bedrijf.

In tien hoofdstukken komen alle financiële aspecten aan bod waar je in de praktijk mee te maken krijgt. Je krijgt inzicht in de werking van financiële overzichten, je leert hoe je de financiële gezondheid van een organisatie vaststelt en je oefent in het bepalen van de meest geschikte budgetteringsmethode en kostenstructuur.

Ook bespreken de auteurs bedrijfseconomische onderwerpen die het nemen van belangrijke beslissingen ondersteunen: de PDCA-cyclus, manieren om investeringsvoorstellen te beoordelen en methoden om de juiste financieringsmogelijkheid te kiezen.

De duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maken dit boek uitermate geschikt voor zowel de student die binnen korte tijd de theorie wil beheersen en begrijpen als voor de manager die het geleerde direct in de praktijk wil gebruiken.

 

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Over de auteurs

1. De rol van bedrijfseconomie in een organisatie
2. Werking drie financiële overzichten
3. Indeling kosten en break-evenanalyse
4. Bepaling van een integrale kostprijs
5. Beoordeling van de financiële gezondheid van een organisatie
6. Beoordelen van een investeringsvoorstel
7. Keuze van een vermogensvorm
8. Besturing van een organisatie: planning
9. Besturing van een organisatie: control
10. Ondersteuning van besluitvorming

Meer Minder

Boekinformatie

Theo van Houten, Joost Bakker
ISBN:
9789055163342
Omvang:
486 pagina's
Vakgebied:
Financieel
Prijs:
€ 77,20
Auteurs
Theo van Houten

Theo van Houten

Theo van Houten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt als hogeschoolhoofddocent Bedrijfseconomie voor de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook verzorgt hij meerdere maatwerkincompanycursussen op het gebied van budgetteren, kostprijscalculatie en prestatiebeoordeling voor diverse organisaties en geeft hij les aan Nyenrode Business Universiteit en de Open Universiteit.

Joost Bakker

Joost Bakker

Joost Bakker studeerde HBO Bedrijfseconomie bij Fontys Hogescholen in Venlo en behaalde in de avonduren zijn Master Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit. Als docent-onderzoeker Bedrijfseconomie was Joost verbonden aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel ontwikkelt hij met zijn eigen bedrijf joostacademie studiemateriaal voor mensen die bedrijfseconomie daadwerkelijk willen toepassen in hun dagelijkse business. Daarnaast werkt Joost als senior client trainer bij Wolters Kluwer. 

Recensies

Bedrijfseconomie in de praktijk

Dit boek beschrijft de theorie van de bedrijfseconomie in brede zin op HBO-niveau en past dit toe op praktijksituaties met heldere voorbeelden, cases en opgaven. Het boek is zeer helder van taal, opzet en inhoud. Ik beveel het van harte aan voor studenten en docenten. Hier ligt een kans om de vakkennis op peil te houden. Vanzelfsprekend is dit boek ook geschikt voor zelfstudie voor controllers, accountants en beleidsmedewerkers. Het geeft soms een andere en verfrissende kijk op bepaalde (actuele) zaken. Een sterk punt van het boek is dat het aandacht besteedt aan non-profit organisaties. Het enige minpuntje is dat het mededingingsbeleid van de overheid volledig ontbreekt. Maar dat is mogelijk de taak van anderen in de onderneming.

Recensent: Alphons F. Mantel (Tijdschrift voor het Economisch Onderwijs)

Lees de volledige recensie

 

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen