Bedrijfseconomie-in-de-praktijk
Auteurs:
Theo van Houten, Joost Bakker … Meer
Taal:
Nederlands
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
5de
ISBN:
9789491743924
Prijs:
€ 77,20
Direct bestellen
Samenvatting:
Dit overzichtelijke boek biedt een helder inzicht in de bedrijfseconomie. In tien hoofdstukken worden alle bedrijfseconomische aspecten behandeld die in de praktijk van invloed zijn op besluitvorming. Zo leren toekomstig managers en stafmedewerkers van een organisatie de bedrijfseconomis...

Dit overzichtelijke boek biedt een helder inzicht in de bedrijfseconomie. In tien hoofdstukken worden alle bedrijfseconomische aspecten behandeld die in de praktijk van invloed zijn op besluitvorming. Zo leren toekomstig managers en stafmedewerkers van een organisatie de bedrijfseconomische gevolgen van hun beslissingen te overzien. Enkele onderwerpen die aan de orde komen: de interpretatie van financiële overzichten, de beoordeling van investeringsvoorstellen, de bepaling van een kostprijs en het gebruik van de planning-and-controlcyclus. Het boek staat vol met praktijkvoorbeelden en opdrachten om de lesstof nog duidelijker over te kunnen brengen. 

Meer Minder

Boekinformatie

Theo van Houten, Joost Bakker
ISBN:
9789491743924
Omvang:
486 pagina's
Vakgebied:
Financieel
Prijs:
€ 77,20
Auteurs
theo-van-houten

Theo van Houten

Theo van Houten studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, specialisaties management accounting en externe verslaggeving. Hij werkt als hoofddocent voor de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en tevens verzorgt hij colleges management accounting voor Nyenrode Business Universiteit. In het verleden werkte hij als onderzoeker en controller.

Joost Bakker

Joost Bakker

'Mensen zien groeien, is heel mooi!' vindt hij. Sinds 2007 is Joost docent Bedrijfseconomie en Organisatieadvies aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij studeerde HBO Bedrijfseconomie en behaalde in de avonduren zijn Master Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit. Hij werkte als controller in de zorgsector en als organisatieadviseur bij Twynstra Gudde. Zijn ambitie is de zachte kant van cijfers nader te onderzoeken.

Recensies

Bedrijfseconomie in de praktijk, Joost Bakker/Theo van Houten; ISBN 9789491743368

Dit boek beschrijft de theorie van de bedrijfseconomie in brede zin op HBO-niveau en past dit toe op praktijksituaties met heldere voorbeelden, cases en opgaven. Het boek is zeer helder van taal, opzet en inhoud. Ik beveel het van harte aan voor studenten en docenten. Hier ligt een kans om de vakkennis op peil te houden. Vanzelfsprekend is dit boek ook geschikt voor zelfstudie voor controllers, accountants en beleidsmedewerkers. Het geeft soms een andere en verfrissende kijk op bepaalde (actuele) zaken. Een sterk punt van het boek is dat het aandacht besteedt aan non-profit organisaties. Het enige minpuntje is dat het mededingingsbeleid van de overheid volledig ontbreekt. Maar dat is mogelijk de taak van anderen in de onderneming.

Recensent: Alphons F. Mantel (Tijdschrift voor het Economisch Onderwijs)

Lees de volledige recensie

 

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Vraag de catalogus aan

 

 Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen