3D cover_Juridische dienstverlening_V1
Auteurs:
Sandra Lam
Taal:
Nederlands
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
1e druk 2018
ISBN:
9789491743887
Prijs:
€ 25,70
Direct bestellen
Samenvatting:
Dit boek is gericht op het werkveld van de HBO-jurist en de Sociaal Juridisch Dienstverlener (SJD'er). Professionals in de juridische beroepspraktijk ervaren dagelijks de invloed van digitalisering tijdens hun werkzaamheden. Digitalisering bepaalt namelijk niet alleen onze ...
Dit boek is gericht op het werkveld van de HBO-jurist en de Sociaal Juridisch Dienstverlener (SJD'er). Professionals in de juridische beroepspraktijk ervaren dagelijks de invloed van digitalisering tijdens hun werkzaamheden.
Digitalisering bepaalt namelijk niet alleen onze informatiemaatschappij, maar ook de wijze waarop het dienstverleningsproces vorm krijgt. In de eerste plaats is dit boek dan ook bedoeld om juridische professionals de achtergronden van deze ontwikkeling te laten zien. Verschillende organisaties uit het beroepenveld geven een inkijk in de wijze waarop zij deze ontwikkeling (hebben) vormgeven.
 
Welke gevolgen heeft digitalisering voor de cliënt? Als juridisch professional is het belangrijk om te weten hoe cliënten omgaan met E-juridische diensten van bijvoorbeeld de overheid, UWV en andere dienstverleners.Om te kunnen anticiperen op de problemen die dit voor sommige doelgroepen met zich meebrengt, behandelt dit boek de voor- en nadelen van digitalisering. Het bedenken van tools om niet-bereikte doelgroepen alsnog te bereiken met E-juridische dienstverlening is namelijk een van de uitdagingen die iedere juridische professional heeft.
 
Tot slot beschrijft dit boek bij iedere vorm van E-juridische dienstverlening een bruikbare methodiek om de dienstverlening af te stemmen op de (on)mogelijkheden van de cliënt. Zo blijkt onder meer dat de rechtspraak zich al heeft uitgesproken over het gebruik van WhatsApp in ontslagzaken en dat social media een niet te onderschatten communicatiemiddel vormen waarmee E-juridische dienstverlening kan worden ingericht.
 
Meer Minder

Boekinformatie

Sandra Lam
ISBN:
9789491743887
Omvang:
104 pagina's
Vakgebied:
Juridisch
Beschikbaar:
augustus 2018
Prijs:
€ 25,70
Auteurs
def-person1

Sandra Lam

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Vraag de catalogus aan

 

 Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen