gedragencultuur-in-organisatie.230x307.75
Ondertitel:
Gedrag en cultuur in organisaties
Auteurs:
Pieternel Dijkstra, Max Wildschut … Meer
Taal:
Nederlands
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
1e druk 2016
ISBN:
9789491743177
Prijs:
€ 61,75
Direct bestellen
Samenvatting:
Werknemers vormen samen de organisatie waarvoor ze werken. Om te begrijpen waarom organisaties functioneren zoals ze doen, is dan ook inzicht in het gedrag van werknemers nodig. In dit boek bespreken de auteurs hoe het gedrag van mensen op de werkvloer kan worden verklaard, h...

Werknemers vormen samen de organisatie waarvoor ze werken. Om te begrijpen waarom organisaties functioneren zoals ze doen, is dan ook inzicht in het gedrag van werknemers nodig.

In dit boek bespreken de auteurs hoe het gedrag van mensen op de werkvloer kan worden verklaard, hoe werknemers samenwerken en elkaar onderling beïnvloeden en wat de gevolgen hiervan zijn voor hun prestaties, motivatie en welbevinden en voor de organisatie zelf. In aanvulling hierop wordt uitgelegd wat een organisatie kan doen om werknemers beter te laten presteren, beter te laten samenwerken en hun welzijn te verhogen.

De lezer wordt daarbij steeds uitgedaagd om theorie en praktijk met elkaar te verbinden aan de hand van cases, opdrachten en zelfreflectie. Het boek bevat belangrijke inzichten voor alle (aanstaande) hr- en managementprofessionals die inzicht willen krijgen in het functioneren van organisaties en een bijdrage willen leveren aan het verbeteren ervan.

 

Inhoudsopgave

1. Een inleiding op gedrag en cultuur
2 Prestatie in organisaties
3 De persoonlijkheid van werknemers
4 Emotie en motivatie
5 Training en ontwikkeling
6 Het psychisch welzijn van werknemers
7 Samenwerking en competitie
8 Samenwerken in teams
9 Leiderschap
10 Conflicten
11 De cultuur van een organisatie
12 Organisatieverandering 

Print boekinformatie >
 

Meer Minder

Boekinformatie

Pieternel Dijkstra, Max Wildschut
ISBN:
9789491743177
Omvang:
391 pagina's
Vakgebied:
HRM en personeel
Prijs:
€ 61,75
Auteurs
pieternel-dijkstra

Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog, trainer, auteur en lector. Zij schreef meer dan 20 boeken over psychologie, waarvan een aantal specifiek voor professionals in organisaties. Ook doet ze wetenschappelijk onderzoek naar sociaal- en organisatiepsychologische thema's zoals jaloezie op de werkvloer.

14121-190

Max Wildschut

Max Wildschut is cognitief psycholoog, onderzoeker, trainer en auteur. Hij schreef boeken over onder meer leiderschap, persoonlijke effectiviteit en psychologie voor managers. Samen met professor Mark van Vugt (VU Amsterdam) heeft hij het Nederlands instituut voor management en evolutionaire psychologie (NIMEP) opgericht. Daarnaast doet hij promotieonderzoek naar leiderschap vanuit evolutionair perspectief.

Wellicht ook interessant voor u

Personeel dat werkt!

Peter Jacobs

€ 47,40

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Vraag de catalogus aan

 

 Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen