3DHFF
Ondertitel:
Een praktisch handboek voor medewerkers bij gemeenten, provincies en samenwerkingsverbanden
Auteurs:
Peter van den Doel, Marco Kramer, Timon van Zessen
Bindwijze:
Paperback
Druk:
3de, 2018
ISBN:
9789491743856
Prijs:
€ 46,30
Direct bestellen
Samenvatting:
Op de cover staat de Gouden Koets afgebeeld. De koets staat symbool voor de derde dinsdag van september waarin de jaarlijkse begroting van het rijk wordt aangeboden. Deze begroting is weer van belang voor de financiën van de gemeenten en provincies. Daar gaat dit handboek over.Het 'Handboek financiële functie en control bij geme...

Op de cover staat de Gouden Koets afgebeeld. De koets staat symbool voor de derde dinsdag van september waarin de jaarlijkse begroting van het rijk wordt aangeboden. Deze begroting is weer van belang voor de financiën van de gemeenten en provincies. Daar gaat dit handboek over.

Het 'Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies' is bedoeld voor financieel deskundige ambtenaren en control. Het boek bevat wettelijke regelingen en praktische vertalingen. Die praktijk blijkt in veel gevallen weerbarstiger te zijn dan de theorie.

Dat komt vooral door de veelheid aan regelgeving op rijks-, ministerieel en plaatselijk niveau. Het gaat daarom niet in de eerste plaats om de cijfers, maar om wat die cijfers voorstellen of waar ze voor staan. Het gaat dus vooral om het verhaal en/of de toelichting achter de cijfers.

In deze derde uitgave wordt ingegaan op de gevolgen van de vernieuwing van het Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeenten, maar ook de recente ontwikkelingen op het gebied van planning- en controldocumenten. Ook is er een beter evenwicht tussen de informatie over beleid, control en financiën. Er wordt ingegaan op de psychologie van planning en control.

 

Meer Minder

Boekinformatie

Auteurs:
Peter van den Doel, Marco Kramer, Timon van Zessen
ISBN:
9789491743856
Omvang:
420 pagina's
Vakgebied:
Juridisch
Prijs:
€ 46,30
Recensies

Voor de lol zal vrijwel niemand het lezen, het Handboek Financiële functie en control bij gemeenten en provincies. Toch voorziet het in een behoefte. Niet voor niets hebben de auteurs besloten een tweede editie uit te brengen. In ruim 400 pagina's zetten ze uiteen wat er komt kijken bij de financiële huishouding van provincies, gemeenten en gemeenschappelijke regelingen.

Het uitbrengen ervan is vooral het gevolg van de vernieuwing van het Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeenten (BBV) en ontwikkelingen op het gebied van planning- en control. Meer aandacht gaat uit naar de controlfunctie, met name op het sociaal domein. Het boek is bedoeld voor zowel financieel deskundige ambtenaren en controllers, als raads- en collegeleden en niet-financieel deskundigen.

'Het blijft een praktijkboek: naast de wettelijke regelingen is er veel aandacht voor de praktijk. Het blijkt dat het volgen van het BBV in de praktijk lastig is, terwijl de achtergrond, de logica en de samenhang tussen het sturings-, rapporterings- en verantwoordings- en realisatieniveau uitstekend in het besluit is weergeven', aldus de auteurs Timon van Zessen, Marco Kramer en Peter van den Doel. Ze hebben geprobeerd samenhang te brengen in de informatie tussen de verschillende decentrale overheden.

'De praktijk blijkt weerbarstiger te zijn dan de theorie, vooral door de veelheid aan regelgeving op rijks-, ministerieel en plaatselijk niveau. Het gaat in de eerste plaats niet om de cijfers, maar om wat die cijfers voorstellen of waar ze voor staan.' 

Bron: http://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/nieuws/alles-over-financien-gemeente.9553655.lynkx 

 

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen