[ISBN]_Projectmanagement en Agile werken in de praktijk_omslag_Page_1
Auteurs:
Ed Schouten
Bindwijze:
Paperback
ISBN:
9789055163328
Samenvatting:
Verwacht zomer 2021Er is niet één aanpak die voor alle projecten en veranderingsinitiatieven van toepassing is. Het ene project is klein en simpel, het andere groot en complex. Het ene project heeft een duidelijk resultaat en verandert onderweg nauwelijks, het andere vormt zich stapsgewijs en past zich constant aan. Elk project ...

Verwacht zomer 2021

Er is niet één aanpak die voor alle projecten en veranderingsinitiatieven van toepassing is. Het ene project is klein en simpel, het andere groot en complex. Het ene project heeft een duidelijk resultaat en verandert onderweg nauwelijks, het andere vormt zich stapsgewijs en past zich constant aan. Elk project vraagt daarom om een specifieke aanpak, maar welke kies je dan?

Aan de ene kant zijn er traditionele, plangedreven aanpakken die vooral beheersing als uitgangspunt hebben, zoals projectmatig werken, PMBOK®, PRINCE2® en de eerste versies van IPMA®. Aan de andere kant worden er in rap tempo vernieuwende, waardegedreven aanpakken ontwikkeld die wendbaarheid als uitgangspunt hebben, zoals Agile en Scrum. Door het sterk toenemende belang van flexibiliteit in de snel veranderende samenleving zijn deze benaderingen voortdurend in beweging, leren zij van elkaar en leiden zij tot hybride vormen zoals PRINCE2 Agile® en IPMA Agile®.

Dit boek gaat daarom niet over één aanpak, maar neemt de praktijk van vandaag en morgen als uitgangspunt en biedt het beste van de verschillende projectmethoden en raamwerken. Wat zijn de krachtige essenties? Wanneer en hoe pas je welke aanpak toe? Zijn ze te combineren?  En wat zijn de nieuwste inzichten in de gedragscompetenties die je nodig hebt om binnen deze verschillende contexten projecten succesvol uit te voeren?

Dit boek is geschreven in samenwerking met projectorganisaties vanuit verschillende branches, die dagelijks met de voeten in de ‘projectklei’ staan. Daardoor is het direct toepasbaar, of je nu projectleider, projectmanager, product owner, scrum master, opdrachtgever, projectondersteuner of programmamanager bent. Ook geeft het boek genoeg diepgang voor verdere certificering op onder andere IPMA®, PRINCE2® en Agile Scrum.

Meer Minder

Boekinformatie

Ed Schouten
ISBN:
9789055163328
Vakgebied:
Projectmanagement
Beschikbaar:
Verwacht: zomer 2021
Auteurs
Ed_Schouten

Ed Schouten

Ed is al jarenlang een veelgevraagd docent en trainer bij diverse opleidingsinstituten, op het gebied van projectmanagement, PRINCE2, IPMA, leidinggeven aan projecten, timemanagement en trainersvaardigheden. Daarnaast staat hij voor verschillende bedrijven als projectmanager met beide benen in de praktische modder. Voor Hogeschool NCOI is hij PRINCE2 lead trainer en tevens ontwikkelaar van projectmanagementopleidingen. Ed is directeur van EST09, een netwerkorganisatie van trainers, coaches en acteurs, die zich specifiek richt op praktische incompanytrainingen en implementaties op het gebied van projectmanagement.

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen