3D cover Resultaatgericht Human Resource Management
Auteurs:
Jan-Willem Rengelink, Klaas Schouwstra … Meer
Bindwijze:
Paperback
Druk:
4de, 2018
ISBN:
9789491743917
Prijs:
€ 71,95
Direct bestellen
Samenvatting:
De kern van de uitdaging van het prachtige vak Human Resources Management is het in balans brengen en houden van de belangen van de organisatie en haar medewerkers. Wanneer het de leidinggevende lukt om de medewerker optimaal te laten presteren, dan zal dit maximaal bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van de organ...
De kern van de uitdaging van het prachtige vak Human Resources Management is het in balans brengen en houden van de belangen van de organisatie en haar medewerkers. Wanneer het de leidinggevende lukt om de medewerker optimaal te laten presteren, dan zal dit maximaal bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie.
In Resultaatgericht Human Resources Management wordt duidelijk en stapsgewijs de link gelegd tussen organisatiemanagement en Human Resources Management. HRM is geen zelfstandig vakgebied of losstaande afdeling, maar functioneert  binnen de context van de organisatie. Dit boek biedt een integrale benadering van zowel de organisatie als de personeelsfactoren.
 
Veel boeken op het gebied van HRM bespreken veel van elkaar losstaande theorieën en modellen van het vakgebied. Rengelink en Schouwstra pakken het echter anders aan. Nadat ze een aantal verschillende modellen en invalshoeken hebben  geïntroduceerd, nemen ze organisatiestrategie/-management als uitgangpunt voor het benaderen van het HRM-vakgebied. Ze behandelen een beperkt aantal HRM-modellen vanuit hun samenhang en wat zij bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.
 
De praktijk komt in dit boek uitgebreid aan bod. Dankzij de jarenlange ervaring van de auteurs in het vakgebied staat het boek bol van voorbeelden die de stof tot leven brengen. Elk hoofdstuk sluit af met vragen waarmee de lezer kan controleren of hij de stof begrepen heeft en de theorie kan toetsen in de praktijk. Dit maakt het boek niet alleen uitermate geschikt voor HRM-studenten, maar ook voor leidinggevenden die op zoek zijn naar de juiste vertaling van de organisatiedoelstelling naar  een effectief HR-beleid op de werkvloer.
 

Inhoudsopgave

Deel I Introductie in Human Resources Management
 
   1. Organisatiemanagement als uitgangspunt
   2. Introductie in Human Resource Management
   3. HRM in de context van organisatiemanagement
 
Deel II Organisatie
 
   4. Een passende organisatie kiezen en inrichten
   5. Organisatie veranderen
   6. Cultuur in organisaties
 
Deel III Terreinen van Human Resources Management
 
  7. Presentatiemanagement en HRM
  8. Medewerkersprestaties, beoordelen en belonen
  9. Strategische personeelsplanning en recruitment
10. Leiderschap en management
11. Zelforganisatie als sturingsmechanisme naast management
12. Duurzame inzetbaarheid
13. Management van competenties en talent
14. Human Resource Development
15. E-HRM: enabler voor HRM als businesspartner

 

Meer Minder

Boekinformatie

Jan-Willem Rengelink, Klaas Schouwstra
ISBN:
9789491743917
Omvang:
441
Vakgebied:
HRM en personeel
Prijs:
€ 71,95
Auteurs
Jan-Willem_Rengelink

Jan-Willem Rengelink

Eigenaar van Veghtlust Training & Advisering en kerndocent personeelsmanagement bij Hogeschool NCOI. Werkzaam als zelfstandig adviseur en docent op het gebied van HRM, organisatie, management en strategie. Na het volgen van een HRM opleiding is Jan-Willem langdurig werkzaam geweest in verschillende HRM posities in zowel profit als non-profitorganisaties. Tijdens zijn loopbaan volgde hij diverse opleidingen op het gebied van management, organisatie en opleidingskunde. Jan-Willem publiceerde eerder de titels Personeelsmanagement in de praktijk en "Draaiboek competentiegericht opleiden".

Klaas_Schouwstra

Klaas Schouwstra

Eigenaar van Human Horizons Consulting, een onafhankelijk bureau op het gebied van HRM & Change Management. Klaas heeft meer dan 20 jaar ervaring in Human Resources & Change Management vanuit verschillende interne en externe rollen als (interim) lijnverantwoordelijke, consultant of projectmanager. Klaas legt zich toe op HR & Change Management opdrachten, P&O-abonnementen en Adviesopdrachten, van strategie tot en met implementatie. Ook is hij coach en trainer van professionals en doceert hij in HR & Change Management, onder meer aan Universiteit en Hogeschool. Actief als hoofdredacteur van HRM in de Praktijk en meer dan 10 jaar als redacteur van de GIDS voor Personeelsmanagement. Tenslotte publiceert hij regelmatig in vakbladen.

Recensies

Recensie

Door: M. van Berkel (NDB Biblion)

De link wordt gelegd tussen organisatiemanagement en human resource management. De auteurs behandelen een beperkt aantal HRM-modellen vanuit hun samenhang en wat zij bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Dit komt ook in de indeling tot uiting. Na een introductie in HRM wordt ingegaan op de organisatie om vervolgens de HRM-terreinen daarbij te verkennen. Met vragen en antwoorden en literatuuropgave per hoofdstuk. De auteurs zijn beiden HR-managers met een zeer brede ervaring op het vakgebied en daarnaast docent in het vakgebied op hogescholen. Dit boek is een absolute aanrader voor HR-directeuren/managers en HR-businesspartners, waarbij juist de context binnen de organisatie evenwichtig wordt behandeld. Daarnaast uiteraard ook een prima boek voor studenten in het hoger onderwijs, met name door de samenhang tussen organisatie en HRM. Met illustraties (foto's, schema's figuren) en een register.

 

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen