talent_centraal_boek_cover
Ondertitel:
Over talentscouting, talentontwikkeling en talentgericht werken
Auteurs:
Karin Manuel, Ali Bouali … Meer
Taal:
Nederlands
Bindwijze:
Gebonden
Druk:
Eerste druk 2019
ISBN:
9789055163045
Prijs:
€ 29,95
Direct bestellen
Samenvatting:
Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder mens talenten heeft en ...
Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder mens talenten heeft en daarmee van toegevoegde waarde is of kan zijn voor de organisatie. Talentgericht werken is echter nog niet vanzelfsprekend in de praktijk.
 
Dit boek helpt organisaties om talenten optimaal in te zetten en te benutten en laat zien hoe Ali B. dat doet. Mensen vinden het belangrijk om vanuit hun talent te mogen en kunnen werken en deze (verder) te kunnen ontplooien in het licht van persoonlijke ambities.Talent gaat om potentieel, dat wat medewerkers in zich hebben en (nog) tot uiting moet komen. Veel talent van medewerkers blijft verborgen omdat organisaties medewerkers selecteren op wat zij al goed kunnen en hebben bewezen. De identificatie van talent richt zich juist op de herkenning van talenten van medewerkers die nog te ontluiken zijn. Talentgerichte coaching helpt medewerkers hun talenten aan te boren en te etaleren. Ali B. brengt dit in de  praktijk als coach bij 'The Voice of Holland'.
 
Wat organisaties kunnen leren van Ali B. is wat het oplevert wanneer talent centraal staat. Het is aan organisaties om talentgericht werken als uitgangspunt te nemen. Dat begint met het organiseren van het werk rondom de talenten van  medewerkers, door meer vanuit rollen te werken en medewerkers zelf hun werkpakketten samen te laten stellen. Dit bevordert meteen het zelfleiderschap van medewerkers en positioneert hen als ondernemers van hun eigen talent. Dit boek biedt organisaties en (aankomende) professionals handreikingen hoe talentgericht werken in organisaties in te bedden en te borgen.
 

Inhoudsopgave

Voorwoord 
 
1 Talent ontplooien 
1.1 Het startpunt van talent 
1.2 Persoonlijke onderleggers 
1.3 De impact van de omgeving 
 
2 Talent scouten 
2.1 Talentidentificatie 
2.2 Talentontluiking 
2.3 Talentselectie 
 
3 Talentgericht coachen 
3.1 Coaching vanuit een talentgerichte benadering 
3.2 Aanpak talentgerichte coaching 
3.3 Talent verzilveren 
 
4 Talentgericht werken 
4.1 Essenties van talentgericht werken 
4.2 Anders (durven) organiseren van werk 
4.3 HRM en talentgericht werken 
 
Samenvatting
Dankwoord
Methodologische verantwoording
Literatuur
Meer Minder

Boekinformatie

Karin Manuel, Ali Bouali
ISBN:
9789055163045
Omvang:
128
Vakgebied:
HRM en personeel
Beschikbaar:
april 2019
Prijs:
€ 29,95
Auteurs
ALI-PROFIEL

Ali Bouali

Ali Bouali, beter bekend als Ali B, is rapper, theatermaker en een TV-persoonlijkheid onder meer als coach bij 'The Voice of Holland'. Ali is ook platenbaas (TRIFECTA) en mede-eigenaar van SPEC Artist Management dat verantwoordelijk is voor het management van populaire artiesten zoals Boef, Ronnie Flex, Supergaande en Famke Louise.
Karin

Karin Manuel

Dr. Mr. Karin Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van hrm bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd in de Sociale Wetenschap met als thema het organiseren en managen van succes in organisaties. Karin is lector bij NCOI en heeft daarnaast een adviesbureau, MMCT, op het gebied van organisatieontwikkeling en hrm.

Lees hier de blog van Karin.

Wellicht ook interessant voor u

Talent centraal

Karin Manuel

€ 29,95

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Homepage_Catalogus

Vraag de catalogus aan

Bent u geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op uw gemak ons aanbod.

Direct aanvragen