talent_centraal_boek_cover
Ondertitel:
Over talentscouting, talentontwikkeling en talentgericht werken
Auteurs:
Karin Manuel, Ali Bouali … Meer
Bindwijze:
Paperback
Druk:
Eerste druk, 2019
ISBN:
9789055163045
Prijs:
€ 29,95
Direct bestellen
Samenvatting:
Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder mens talenten heeft en daarmee van toegevoegde waarde is of kan zijn ...

Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder mens talenten heeft en daarmee van toegevoegde waarde is of kan zijn voor de organisatie. Talentgericht werken is echter nog niet vanzelfsprekend in de praktijk.

Dit boek helpt organisaties om talenten optimaal in te zetten en te benutten en laat zien hoe Ali B. dat doet. Mensen vinden het belangrijk om vanuit hun talent te mogen en kunnen werken en deze (verder) te kunnen ontplooien in het licht van persoonlijke ambities. Talent gaat om potentieel, dat wat medewerkers in zich hebben en (nog) tot uiting moet komen. Veel talent van medewerkers blijft verborgen omdat organisaties medewerkers selecteren op wat zij al goed kunnen en hebben bewezen. De identificatie van talent richt zich juist op de herkenning van talenten van medewerkers die niet te gebruiken zijn. Talentgerichte coaching helpt medewerkers hun talenten aan te boren en te etaleren. Ali B. brengt dit in de praktijk als coach bij ‘The Voice of Holland’.

Wat organisaties kunnen leren van Ali B. is wat het oplevert wanneer talent centraal staat. Het is aan organisaties om talentgericht werken als uitgangspunt te nemen. Dat begint met het organiseren van het werk rondom talenten van medewerkers, door meer vanuit rollen te werken en medewerkers zelf hun werkpakketten samen te laten stellen. Dit bevordert meteen het zelfleiderschap van medewerkers en positioneert hen als ondernemers van hun eigen talent. Dit boek biedt organisaties en (aankomende) professionals handreikingen hoe talentgericht werken in organisaties in te bedden en te borgen.

Karin Manuel is ook auteur van het boek Futuring organisations for millennials

Meer Minder

Boekinformatie

Karin Manuel, Ali Bouali
ISBN:
9789055163045
Omvang:
128
Vakgebied:
HRM en personeel
Beschikbaar:
Ook beschikbaar als e-book: 9789055163236
Prijs:
€ 29,95
Auteurs
Karin

Karin Manuel

Dr. Mr. Karin Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van hrm bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd in de Sociale Wetenschap met als thema het organiseren en managen van succes in organisaties. Karin is lector bij NCOI en heeft daarnaast een adviesbureau, MMCT, op het gebied van organisatieontwikkeling en hrm.

ALI-PROFIEL

Ali Bouali

Ali Bouali, beter bekend als Ali B, is rapper, theatermaker en een TV-persoonlijkheid onder meer als coach bij 'The Voice of Holland'. Ali is ook platenbaas (TRIFECTA) en mede-eigenaar van SPEC Artist Management dat verantwoordelijk is voor het management van populaire artiesten zoals Boef, Ronnie Flex, Supergaande en Famke Louise.
Aanvullend

Waarom talentgericht werken je organisatie verder brengt

Je bereikt sneller je organisatiedoelstellingen als je het talent van je medewerkers volledig benut.  Maar hoe pak je dat precies aan? In het boek Talent Centraal van Karin Manuel en Ali Bouali ontdek je hoe Ali B. alles uit zijn mensen haalt, en wat jij hiervan kunt leren.

28-05-2019

Als coach bij The voice of Holland weet Ali B. alles van talentgerichte coaching. “Je moet altijd vanuit de kracht van iemand werken. Als je focust op wat je niet kan, gaat het mis”, vertelde Ali vorig jaar in een interview met NCOI. “Als ik Messi naar Nederland zou halen en hem op jeu de boules zet, verliest hij waarschijnlijk van bejaarden. Dan kun je zeggen: wat is hij slecht. Maar als ik hem op het veld zet, is hij opeens de beste voetballer van de wereld. Dat werkt op scholen zo, maar ook in organisaties. Voor je het weet is je slechtste medewerker opeens je beste.”

Maar hoe zet je talent dan centraal? Hoe ontdek je talent en hoe coach je medewerkers? En hoe organiseer je de werkzaamheden zo dat je medewerker iets met die talenten kan? Je leest het in het boek Talent Centraal. Dit boek is gericht op organisaties, managers en professionals die alles uit het talent in hun organisatie willen halen. Want er loopt veel talent rond in je organisatie: je hoeft het alleen nog maar te gebruiken.

__________________________________________________________________________________________________________

Ali B.’s oog voor talent, door de ogen van Karin Manuel

19-08-2019, Managementboek

Het kostte lector Karin Manuel een jaar om in contact te komen met Ali Bouali - Ali B. Doel was hem te verleiden zijn medewerking te verlenen aan een boek over talent scouten en ontwikkelen, Talent centraal. Maar toen ze hem eenmaal te pakken had, gaf Ali zich volledig over. ‘Ik wilde mijn ideeën altijd al onderwijsproof maken, maar ik wist niet hoe', zegt hij.

‘Als ik terugdenk aan Ali op school, denk ik: had iemand mij maar iets geleerd over talentontwikkeling in plaats van over Frans', vertelt Ali Bouali. ‘Dit onderwerp speelde al in mijn hoofd, ik wilde heel graag iets voor het onderwijs doen, maar ik wist niet hoe. En toen, vlak voor een optreden, stapte Karin ineens op mij af. Iets in mij zei: luister naar haar, heel eventjes. Binnen een paar seconden had zij mij overtuigd en zei ik: gaan we doen. Ik wist: dit is een geweldig idee. Dus heb ik haar mijn 06-nummer gegeven.'

Karin Manuel was verrast dat Ali haar zijn eigen mobiele nummer gaf. ‘Ik volg Ali sinds hij coach is in The Voice of Holland', vertelt ze. ‘In oktober 2014 voegde hij twee van zijn kandidaten samen, zodat ze als duo verder konden naar de volgende ronde. Een gouden greep! Ik was getriggerd omdat Ali daarmee liet zien écht oog te hebben voor talent. Het idee om Ali als praktijkcase te nemen in een boek over talentontwikkeling is toen geboren. Een paar weken nadat ik zijn nummer had gekregen zat ik bij hem en is onze samenwerking van start gegaan.'

Lees het gehele interview hier

Recensies

Talent Centraal - 'Heeft me geïnspireerd'

Talent Centraal heeft me geïnspireerd om op een verbeterde manier met werk om te gaan. Ik wil nu zelf veel meer ingezet worden op mijn sterktes en drijfveren. Ik wil nu dat mijn talenten benut gaan worden, in plaats van ingeperkt door vaste werkstructuren. Ik wil de ruimte hebben om mijn werk interessesant en uitdagend te maken, en kansen krijgen om mijzelf nog meer te ontplooien. Onlangs heb ik zelfs mijn eerste echte videopitch gemaakt! Zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan of gedacht, en het idee om een videopitch te maken is echt door dit boek van Karin Manuel gekomen.

Wat je kunt leren van Ali B is om altijd je talenten te benutten en ze te laten groeien door je in de juiste omgeving te plaatsen. Ben je zelf geen raptalent maar een 'gewone' medewerker? Geen punt! Juist dan kun jij ook je eigen spreekwoordelijk podium gaan pakken waarin jouw talent centraal staat. En ik denk dat Karin dankzij Ali B wetenschappelijk heeft kunnen aantonen dat binnen 'reguliere' bedrijven ook podia voor talentontwikkeling opgezet dienen te worden.

Bekijk de volledige recensie hier

Door: Jorien Dullemeijer, coach voor particulieren en bedrijven

 

Wellicht ook interessant voor u

Talent centraal

Karin Manuel

€ 29,95

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen