Cover Zakelijke kredietverlening 3D
Auteurs:
Maarten van Hasselt
Bindwijze:
Paperback
Druk:
Tweede druk, 2018
ISBN:
9789491743764
Prijs:
€ 51,50
Direct bestellen
Samenvatting:
In Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen staan de financiering van ondernemingen centraal. Op overzichtelijke en concrete wijze wordt uitgelegd welke stappen van het kredietverleningsproces een kredietverstrekker moet doorlopen. Naast het reguliere kredietverleningsproces is er ook aandacht voor alternatieve vorm...

In Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen staan de financiering van ondernemingen centraal. Op overzichtelijke en concrete wijze wordt uitgelegd welke stappen van het kredietverleningsproces een kredietverstrekker moet doorlopen. Naast het reguliere kredietverleningsproces is er ook aandacht voor alternatieve vormen van financieringen.

Dit boek streeft ernaar de kredietverstrekker en de kredietaanvrager gelijkwaardige gesprekspartners te maken, zonder concessies te doen aan de inhoudelijke eisen en de uitkomsten van een kredietaanvraag. De theorie wordt op een zodanige manier gebracht dat de kredietverstrekker in de taal van de kredietaanvrager kan uitleggen wat de procedures, de onderzoeken en de mogelijke uitkomsten van een financieringsaanvraag zijn.

 

Als leidraad bij de behandeling van de leerstof is in dit boek een scheepsbouwbedrijf als voorbeeldcase opgenomen. Zo kan bij ieder hoofdstuk direct de geleerde theorie toegepast worden in de praktijk.

In vier fasen doorloopt dit boek het proces van een financieringsaanvraag. Per fase wordt ingezoomd op de inhoudelijke aspecten die bij die fase komen kijken.

Fase 1 bespreekt de vorm en de inhoud van een kredietgesprek.

Fase 2 laat alle elementen van een ondernemingsplan zien.

In fase 3 komen alle bedrijfseconomische en fiscale onderwerpen uitgebreid aan bod.

Fase 4 schetst het complete plaatje van een kredietvoorstel.

 

Om te testen of de theorie ook daadwerkelijk is begrepen, zijn naast de voorbeeldcase aan ieder hoofdstuk extra korte cases toegevoegd.

 

Na het lezen van dit boek bezit u de elementaire kennis van kredietverlening en financieringen en bent u in staat om zelfstandig een financieringstraject te doorlopen, van het eerste contact tot aan het kredietvoorstel. De uitgebreide uitleg en praktische invalshoek maken dit boek tot een must have handleiding voor kredietbeoordelaars, financieringsspecialisten en medewerkers/accountmanagers van een afdeling zakelijke kredietverlening.

Inhoudsopgave

1. Introductie op zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen

2. Het kredietgesprek

3. Het ondernemingsplan

4. Jaarrekening

5. Budget

6. Financiering

7. Financiële analyse van de jaarrekening

8. Belastingen en sociale premies

9. Het kredietvoorstel

Antwoorden

Index

Over de auteur

Meer Minder

Boekinformatie

Maarten van Hasselt
ISBN:
9789491743764
Omvang:
190 pagina's
Vakgebied:
Bank- en verzekeringswezen
Prijs:
€ 51,50
Auteurs
GMinnaar

Maarten van Hasselt

Drs. Maarten van Hasselt is bedrijfseconoom en heeft zijn doctoraal bedrijfseconomie behaald aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Universiteit Maastricht. Daarnaast heeft hij de Mastercourse Financial Planning aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam afgerond. Maarten is auteur van het boek 'Zakelijke kredietverlening en fnancieringsbeginselen' en het boek 'Basisbeginselen Bedrijfseconomie', is Certified Financial Planner, Gecertificeerd Financieel Planner en Erkend Hypothecair Planner. In het dagelijks leven is hij Directeur Retail bij een Nederlandse bank. Eerder was hij ondernemer en bekleedde hij diverse managementposities in de financiële branche. 

Aanvullend

Alles wat je moet weten over kredietverlening in één boek

De coronacrisis heeft veel bedrijven financieel hard getroffen. Als kredietverlener help je deze bedrijven hun financiën weer op de rails te krijgen. Wil jij weten hoe je dat als kredietbeoordelaar, financieringsspecialist of medewerker/accountmanager van een afdeling zakelijke kredietverlening zo succesvol mogelijk aanpakt? In het boek Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen loop je stap voor stap door het kredietverleningsproces, zodat jij dit straks zelfstandig uit kunt voeren.

Door de overzichtelijk uitgelegde theorie en diverse praktische cases leer jij alles wat je nodig hebt om het kredietverleningsproces voor alle partijen soepel te laten verlopen. Je leert in de taal van de kredietaanvrager uitleggen wat de procedures, de onderzoeken en de mogelijke uitkomsten van een financieringsaanvraag zijn.

Compleet en praktisch overzicht

Dit boek behandelt de 4 fasen van het proces van een financieringsaanvraag:

Fase 1: de vorm en inhoud van een kredietgesprek
Fase 2: alle elementen van een ondernemingsplan
Fase 3: alle bedrijfseconomische en fiscale onderwerpen
Fase 4: het complete plaatje van het kredietvoorstel

Na het lezen van dit boek kun je zelfstandig een financieringsvoorstel doorlopen: vanaf het eerste contact tot aan het kredietvoorstel. Je hebt een helder beeld van de procedures, de onderzoeken en de mogelijke uitkomsten van de financieringsaanvraag. Hierdoor ben je uitstekend in staat om alle vragen van kredietaanvragers te beantwoorden en hen goed te begeleiden.

Kortom, houd jij je bezig met kredietverlening, of wil je dat gaan doen? Dan is Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen hét handboek om je kennis en vaardigheden over dit onderwerp te ontwikkelen.

Wellicht ook interessant voor u

Zorgplicht loont

Silvia Janssen en Dik van Velzen

€ 37,60

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen