Concept uitgeefgroep breidt succesvol fonds uit met drie nieuwe titels

17 september 2012

Op 13 september vierde Concept uitgeefgroep de uitbreiding van het fonds met drie nieuwe titels. De feestelijke avond begon met workshops waarin docenten en andere geïnteresseerden zelf konden ervaren hoe het is om les te krijgen uit deze boeken. Ed Schouten gaf een interactieve workshop rondom het thema projectmatig werken in de praktijk. De beelden die door de aanwezige cameraploeg zijn gemaakt, zullen binnenkort via YouTube te zien zijn. Gert-Jan Scheers illustreerde Modern Marketingmanagement met aansprekende zeilvoorbeelden. Scheers: "Je moet eerst weten hoe het schip werkt en hoe de zeilen moeten staan ten opzichte van de wind, voor je je koers uitzet. Strategie heeft daarom een plaats achter in het boek." Anton Cozijnsen hield in zijn workshop Organisatie en verandering in de praktijk een betoog voor evidence-based verandermanagement. De verschillende disciplines die een verandermanager nodig heeft, zorgden ervoor dat alle deelnemers links zagen met hun eigen praktijk.

Na afloop van de workshops overhandigden de auteurs een eerste exemplaar aan een persoon van hun keuze. Anton Cozijnsen had gekozen voor Robert van Zanten, directeur van NCOI Opleidingsgroep. Cozijnsen: "Het is bekend dat 70% van de verandertrajecten mislukt, daarom wilde ik hier een ondernemer hebben die wel succes heeft en door grootschalige verandertrajecten NCOI weet te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming met een voortrekkersrol in onderwijsland." Robert van Zanten waardeert Cozijnsen voor zijn praktijkgerichte boek over verandermanagement; een boek met veel voorbeelden en praktische handvatten. Precies wat de doelgroep van NCOI nodig heeft. Dit boek is een waardevolle aanvulling op de boeken die Cozijnsen vooral op Masterniveau schreef.

Ed Schouten gaf Projectmatig werken in de praktijk aan Carla Groenendijk van Centrum voor Jeugd en Gezin. Met deze keuze benadrukt hij de rol die projectmatig werken speelt in alle sectoren en niet alleen in voor de hand liggende sectoren als ICT en techniek. Groenendijk: "Ed heeft ons goed geholpen met het projectmatig aanpakken van werkzaamheden. Volledig PRINCE2 was voor ons niet het antwoord, we zijn teruggegaan naar de kern. Dit boek zal een brede doelgroep aanspreken en wij gaan er zeker mee werken."

Gert-Jan Scheers sloot de avond af. Na 20 jaar schrijven in de anonimiteit is er nu een werk waar zijn naam op staat en dat meteen een mooie recensie kreeg op managementboek.nl. Hij overhandigde het boek aan Jan Verkerke, een mede-marketeer met wie hij veel heeft samengewerkt bij NIMA Marketing-B examens. Verkerke: “Gert-Jan weet mensen te enthousiasmeren voor marketing vanuit de juiste kernwaarde: waarde toevoegen voor de afnemer. En hij geeft de juiste instrumenten om hier invulling aan te geven, inclusief de nieuw online mogelijkheden die aan de mix zijn toegevoegd.”

Met de toevoeging van deze drie nieuwe HBO-standaardwerken bestaat het fonds van Concept uitgeefgroep nu uit acht titels, waarmee de belangrijkste onderwerpen binnen bedrijfskunde zijn afgedekt: bedrijfseconomie, bestuurskunde, personeelsmanagement, arbeidsrecht, marketing, communicatie, projectmanagement en veranderkunde. Een mooi aanbod voor de HBO-instelling die op zoek is naar een fris nieuw geluid en een heldere didactische structuur.

Over Concept uitgeefgroep

Sinds 2009 is Concept uitgeefgroep een zelfstandige uitgeverij. Aangezien de voorgeschreven studieboeken niet altijd pasten bij het onderwijs voor volwassenen en werkenden, heeft NCOI Opleidingsgroep indertijd het initiatief genomen voor deze uitgeverij. Concept publiceert boeken voor het hoger onderwijs, in zowel voltijd als deeltijd. Concept werkt nog steeds samen met NCOI, waardoor waardevolle informatie over de eisen van modern onderwijs regelmatig worden gedeeld.

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen