Pieter Bouw neemt eerste exemplaar Bouwstenen van Management en Organisatie in ontvangst

02 september 2011

PERSBERICHT:                                                                                                                               

2 september 2011

Tijdens de officiële aftrap van Concept uitgeefgroep op 1 september, overhandigde prof. Jan Eppink het eerste exemplaar van het boek Bouwstenen van Management en Organisatie  - dat hij gezamenlijk schreef met Peter Tack en Gert-Jan Melker - aan drs. Pieter Bouw, oud president-directeur van KLM.  Eppink refereerde met plezier  aan de dagen dat zij samen in de collegebanken zaten en nog geen idee hadden hoe hun carrières zouden verlopen.

Als ervaringsdeskundige is Bouw uitermate tevreden over het boek, want door de opbouw kan iedereen de stof op geheel eigen wijze tot zich nemen. “Wil je alleen de theoretische kaders, dan is dit een prachtig naslagwerk. Wil je aan de oppervlakte blijven en overal iets van meenemen, dan kan dit. En wil je de diepte in dan is dit ook mogelijk. Het is een zeer toegankelijk boek dat zeker zijn weg zal vinden naar de studenten van verschillende onderwijsinstellingen.”

Naast Bouwstenen van Management en Organisatie presenteerde Concept nog drie titels.

Jan Kloeze, hoofdredacteur van Gids voor Personeelsmanagment ontving Organisatie- en personeelsmanagement van de schrijvers Klaas Schouwstra en Jan-Willem Rengelink. Schouwstra sprak op boeiende wijze over de veranderende rol van organisatie- en personeelsmanagement.


Bedrijfseconomie voor de manager  werd  door de auteurs Joost Bakker en Theo van Houten uitgereikt aan Robert van Zanten, directeur van NCOI Opleidingsgroep en initiatiefnemer van Concept uitgeefgroep. Van Zanten: “Als student vond ik de bedrijfseconomieboeken moeilijk om doorheen te komen. Ik had toen graag dit boek gehad, het is zeer toegankelijk en praktijkgericht. NCOI gaat dit boek gebruiken.”


Het laatste boek dat werd gepresenteerd, Arbeidsrecht in synergie met HRM, was letterlijk vers van de pers. De auteurs Twan Kersten en Heleen Koppejan overhandigden het boek aan kantonrechter mr. P Knaapen. Juristen en HRM’ers worden in dit boek dichter bij elkaar gebracht. Knaapen: ”Ik heb alleen te maken met het einde van een arbeidsovereenkomst. Als ik twee advocaten tegenover me heb  die de verschillende partijen vertegenwoordigen, is de situatie al uit context. Er is geen empathie meer. Dit boek helpt me beter te begrijpen wat er in het voortraject allemaal speelt. Hierdoor krijg ik een bredere context en dit zal mij helpen goede beslissingen te nemen.”

Over Concept uitgeefgroep

Sinds 2009 is Concept uitgeefgroep een zelfstandige uitgeverij. Aangezien de voorgeschreven studieboeken niet altijd pasten bij het onderwijs voor volwassenen en werkenden, heeft NCOI Opleidingsgroep indertijd het initiatief genomen voor deze uitgeverij. Concept publiceert boeken voor het hoger onderwijs, of dit nu voltijd- of deeltijdonderwijs is. Concept werkt nog steeds samen met NCOI, waardoor waardevolle informatie over de eisen van modern onderwijs regelmatig worden gedeeld.

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen