Aan de slag met Resultaatgericht Human Resources Management

22 oktober 2020

Organisatiedoelstellingen zijn belangrijk. Maar waar het uiteindelijk om gaat, is dat je die zo goed mogelijk weet te vertalen naar de werkvloer. Dat vraagt om een effectief HR-beleid. Hoe ontwikkel je dat? In hun nieuwe boek Resultaatgericht Human Resources Management bieden Jan-Willem Rengelink en Klaas Schouwstra een stapsgewijze aanpak.

Integrale benadering is key

Human Resources Managent (HRM) staat niet op zichzelf, maar functioneert in het hart van de organisatie. Klinkt logisch, maar de praktijk toont zich vaak weerbarstig. Jan-Willem Rengelink en Klaas Schouwstra zetten in hun boek een integrale benadering uiteen, waarbij zijn zowel de organisatie- als de personeelsfactoren in ogenschouw nemen. Heel helder en stap voor stap leggen de auteurs uit hoe een functionele link kan worden gelegd tussen organisatiemanagement en HRM. Deze integrale aanpak is de sleutel tot succes. Centraal daarbij staat de balans tussen de belangen van de organisatie en de belangen van medewerkers.

Praktijkgericht leren

Rengelink en Schouwstra introduceren een aantal samenhangende HRM-modellen die bijdragen aan een optimale realisatie van de organisatiedoelstellingen. Alle belangrijke onderwerpen op het gebied van HRM komen aan bod. Denk aan organisatiecultuur, strategische personeelsplanning, prestatiemanagement, duurzame inzetbaarheid en Human Resource Development, maar ook e-HRM hoort zeker in dit rijtje thuis.

Aan praktijkvoorbeelden heeft het boek geen gebrek, waardoor de theorie tot leven komt. Handig is ook dat je aan het eind van elk hoofdstuk een vragenlijst vindt. Zo kun je de theorie altijd toetsen in je eigen werkpraktijk en controleren of je de stof begrepen hebt.

Boek bestellen

Volg ons op LinkedIn

Wil je op de hoogte blijven van alle updates en nieuwe boeken? Volg ons dan op Linkedin: https://www.linkedin.com/company/concept-uitgeefgroep/

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen