Alles wat je moet weten over kredietverlening in één boek

18 september 2020

De coronacrisis heeft veel bedrijven financieel hard getroffen. Als kredietverlener help je deze bedrijven hun financiën weer op de rails te krijgen. Wil jij weten hoe je dat als kredietbeoordelaar, financieringsspecialist of medewerker/accountmanager van een afdeling zakelijke kredietverlening zo succesvol mogelijk aanpakt? In het boek Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen loop je stap voor stap door het kredietverleningsproces, zodat jij dit straks zelfstandig uit kunt voeren.

Door de overzichtelijk uitgelegde theorie en diverse praktische cases leer jij alles wat je nodig hebt om het kredietverleningsproces voor alle partijen soepel te laten verlopen. Je leert in de taal van de kredietaanvrager uitleggen wat de procedures, de onderzoeken en de mogelijke uitkomsten van een financieringsaanvraag zijn.

Compleet en praktisch overzicht

Dit boek behandelt de 4 fasen van het proces van een financieringsaanvraag:

Fase 1: de vorm en inhoud van een kredietgesprek
Fase 2: alle elementen van een ondernemingsplan
Fase 3: alle bedrijfseconomische en fiscale onderwerpen
Fase 4: het complete plaatje van het kredietvoorstel

Na het lezen van dit boek kun je zelfstandig een financieringsvoorstel doorlopen: vanaf het eerste contact tot aan het kredietvoorstel. Je hebt een helder beeld van de procedures, de onderzoeken en de mogelijke uitkomsten van de financieringsaanvraag. Hierdoor ben je uitstekend in staat om alle vragen van kredietaanvragers te beantwoorden en hen goed te begeleiden.

Kortom, houd jij je bezig met kredietverlening, of wil je dat gaan doen? Dan is Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen hét handboek om je kennis en vaardigheden over dit onderwerp te ontwikkelen.

Dit boek bestellen

Over de auteur

Drs. Maarten van Hasselt is bedrijfseconoom en heeft zijn doctoraal bedrijfseconomie behaald aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Universiteit Maastricht. Daarnaast heeft hij de Mastercourse Financial Planning aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam afgerond. Maarten is Certified Financial Planner, Gecertificeerd Financieel Planner en Erkend Hypothecair Planner. In het dagelijks leven is hij directeur Retail bij een Nederlandse bank. Eerder was hij ondernemer en bekleedde hij diverse managementposities in de financiële sector.

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen