Binnenkort in ons aanbod: Onderzoekend vermogen in de praktijk

23 juni 2020

Hbo-studenten leren tijdens hun opleiding onderzoek doen, ten dienste van de eigen beroepspraktijk, hiervoor hebben zij onderzoekend vermogen nodig. Wat wordt er bedoeld met dit begrip en hoe kunnen studenten het inzetten bij het maken van beroepsproducten?
Wij zijn trots om te kunnen vertellen dat er op 5 augustus een nieuw boek bij Concept uitgeefgroep verschijnt dat studenten hier houvast in biedt: Onderzoekend vermogen in de praktijk van Mandy van der Velde, Lisette Munneke, Paul Jansen & Josje Dikkers. Het boek is uniek in zijn soort en onmisbaar voor elke HBO-student.

 

Over het boek

Onderzoekend vermogen in de praktijk
Door: Mandy van der Velde, Lisette Munneke, Paul Jansen & Josje Dikkers

 

Onderzoekend vermogen is voor (aankomend) hbo-professionals van cruciaal belang om hun beroepsopleiding met succes te kunnen afronden en te kunnen functioneren als wendbare professional. Dit begrip wordt echter door verschillende experts regelmatig anders uitgelegd en dat zorgt voor verwarring. Onderzoekend vermogen in de praktijk biedt hierin houvast.


Dit boek, gebaseerd op de nieuwste inzichten en met concrete voorbeelden uit verschillende vakgebieden, geeft voor het eerst een compleet overzicht van het begrip ‘onderzoekend vermogen’. Er wordt integraal ingegaan op de drie elementen van onderzoekend vermogen: 
 

1.  Eerst goed verdiepen in de vraag of het probleem; 

2.  Dan kritisch bestuderen wat anderen hebben gevonden; 

3.  En daarna als het relevant en nodig is zelf onderzoek doen. 
 

Deze drie centrale componenten worden op overzichtelijke en concrete wijze met elkaar verbonden. Het boek biedt op deze manier houvast bij het toepassen van onderzoekend vermogen om tot beroepsproducten te komen, zowel in de context van een beroepsopleiding als in de praktijk. 

Kortom, Onderzoekend vermogen in de praktijk is een uitermate geschikt boek voor aankomende hbo-professionals uit elk vakgebied! 

 

Als eerste een inkijkexemplaar van Onderzoekend vermogen in de praktijk ontvangen?

Ben je benieuwd geworden naar dit boek en wil je als eerste een inkijkexemplaar ontvangen? Laat dan je gegevens achter via de knop hieronder. Wij zetten je dan op de lijst en sturen je jouw inkijkexemplaar half augustus toe.

Vraag inkijkexemplaar aan.

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen