Een bijzonder boekevent

09 juni 2016

Niet de boeken, maar de auteurs stonden centraal tijdens het Boekevent van Concept uitgeefgroep dat op 9 juni jl. plaatsvond in Utrecht. Auteurs die vaak al jaren voor Concept schrijven, maar die elkaar misschien nog niet eerder persoonlijk hadden ontmoet. Het event, georganiseerd door onze uitgever Lotte van den Berg en communicatiemedewerker Gonda Heijnen, was hét moment om tips en ervaringen te delen. En natuurlijk de workshop Personal Branding te volgen.

Trots zijn op wat je doet

Dat wij als uitgeverij trots zijn op onze praktijkgerichte studieboeken, steken wij niet onder stoelen of banken. Maar wij vinden vooral dat de auteurs daar trots op mogen zijn. Dat was dan ook de inzet van de workshop, gegeven door Boertien Vergouwen Overduin. Als verbindende schakel tussen de opleidingspraktijk en de student, vervullen de auteurs een nauwelijks te overschatten rol. Hoe zij die rol zelf zien en hoe zij zich daarbij naar buiten toe profileren, vormden de belangrijkste aandachtspunten van de workshop.

Auteurs als ambassadeurs

Daarbij kwam ook het ambassadeurschap van de auteurs ter sprake. Juist omdat zij midden in de onderwijspraktijk staan, kennen de auteurs de markt en de doelgroep als geen ander. En omdat zij bij uitstek weten wat de kracht is van de door hen geschreven boeken, kunnen zij onderwijsinstellingen ook prima overtuigen van de meerwaarde ervan. Auteurs zijn feitelijk ook de beste ambassadeurs, zo luidde de conclusie.

En nóg meer goede ideeën

De workshop eindigde in een brainstormsessie die overliep van de ideeën om onze boeken nóg meer onder de aandacht te brengen. Vaak krachtig in hun eenvoud. Zo zijn bijvoorbeeld niet alleen de auteurs, maar ook de studenten in te zetten als ambassadeurs. En wat te denken van testimonials op onze website, een slimme socialmediastrategie of bedrijven benaderen met het voorstel onze boeken als relatiegeschenk te gebruiken?

De auteurs raakten niet uitgepraat. En wij ook niet. Maar goed dat er na afloop van de workshop nog een borrel was…

Samen maken wij Concept

Concept uitgeefgroep streeft naar continue verbetering. Heeft u zelf ook goede ideeën en initiatieven, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 035 - 7 506 117 of stuur een mailtje naar .

Een impressie van het Boekevent

CU_collage

Klik hier voor meer foto's.

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen