Nieuw bij Concept uitgeefgroep: handige inkijkexemplaren

04 mei 2021

Na het lezen van de inleiding van een boek ben je vaak benieuwd naar de inhoud. Je zou dan graag even door het boek willen bladeren, om te zien of het echt wat voor je is. Goed nieuws, want wij gaan werken met handige inkijkexemplaren. Voor twee van onze boeken, Personeel, dat werkt! en Onderzoekend vermogen in de praktijk kun je nu al gratis het eerste hoofdstuk lezen.

Personeel, dat werkt!
Hoe kun je personeelsinstrumenten zo gebruiken dat medewerkers optimaal worden ingezet binnen een organisatie? In Personeel, dat werkt! gaat auteur Peter Jacobs op zoek naar het antwoord op deze belangrijke HRM-vraag. In toegankelijke taal, met gebruik van herkenbare voorbeelden, belicht Jacobs niet alleen de theorie van de in-, door- en uitstroom, maar geeft hij ook handvatten om deze instrumenten zo goed mogelijk door te voeren in de organisatie.

Personeel, dat werkt! is een praktisch en handzaam studieboek dat bij uitstek past binnen alle opleidingen met een vak HRM of Personeelsmanagement. In deze derde druk zijn een aantal HRM-aspecten verder uitgelicht die binnen het werkveld aandacht hebben gekregen, zoals duurzame inzetbaarheid en generatiemanagement. Daarnaast zijn de nieuwste wettelijke regelingen in het boek verwerkt.

Benieuwd naar meer?
Vraag het inkijkexemplaar aan en lees het eerste hoofdstuk van dit boek.

Onderzoekend vermogen in de praktijk
Een must voor alle (aankomende) HBO-professionals die hun opleiding succesvol willen afronden en in de beroepspraktijk willen functioneren als wendbare professional. Auteurs Mandy van der Velde, Lisette Munneke, Paul Janssen en Josje Dikkers bieden de nieuwste inzichten op het gebied van onderzoekend vermogen, voorzien van concrete voorbeelden uit verschillende vakgebieden.

Voor het eerst wordt een compleet overzicht gegeven van het begrip onderzoekend vermogen. De auteurs gaan daarbij integraal in op de drie elementen van onderzoekend vermogen:

  • Eerst goed verdiepen in de vraag of het probleem
  • Dan kritisch bestuderen wat anderen hebben gevonden
  • En daarna, als het relevant en nodig is, zelf onderzoek doen

Deze drie elementen worden op overzichtelijke en concrete wijze met elkaar verbonden. Het boek biedt zo houvast bij het toepassen van onderzoekend vermogen om tot beroepsproducten te komen, zowel in de context van een beroepsopleiding als in de praktijk.

Benieuwd naar meer?
Vraag het inkijkexemplaar aan en lees het eerste hoofdstuk van dit boek.

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen