Waarom talentgericht werken je organisatie verder brengt

18 september 2020

Je bereikt sneller je organisatiedoelstellingen als je het talent van je medewerkers volledig benut.  Maar hoe pak je dat precies aan? In het boek Talent Centraal van Karin Manuel en Ali Bouali ontdek je hoe Ali B. alles uit zijn mensen haalt, en wat jij hiervan kunt leren.

Wat is talentgericht werken?

Talentgericht werken gaat ervan uit dat iedereen talenten heeft die zijn of haar organisatie verder kunnen brengen – als die talenten maar worden benut. Vaak blijven die echter verborgen: óf omdat de medewerker ze zelf niet kent, óf omdat ze niet gebruikt worden in zijn of haar functie.

Met talentgerichte coaching kunnen medewerkers hun talenten wél aanboren en etaleren. Als je ervoor kiest om talentgericht te werken, richt je de werkprocessen zo in dat mensen vanuit hun talent aan de slag gaan. Je zet dus niet de taken centraal, maar de mensen.

Messi kan ook niet alles

Als coach bij The voice of Holland weet Ali B. alles van talentgerichte coaching. “Je moet altijd vanuit de kracht van iemand werken. Als je focust op wat je niet kan, gaat het mis”, vertelde Ali vorig jaar in een interview met NCOI. “Als ik Messi naar Nederland zou halen en hem op jeu de boules zet, verliest hij waarschijnlijk van bejaarden. Dan kun je zeggen: wat is hij slecht. Maar als ik hem op het veld zet, is hij opeens de beste voetballer van de wereld. Dat werkt op scholen zo, maar ook in organisaties. Voor je het weet is je slechtste medewerker opeens je beste.”

Maar hoe zet je talent dan centraal? Hoe ontdek je talent en hoe coach je medewerkers? En hoe organiseer je de werkzaamheden zo dat je medewerker iets met die talenten kan? Je leest het in het boek Talent Centraal. Dit boek is gericht op organisaties, managers en professionals die alles uit het talent in hun organisatie willen halen. Want er loopt veel talent rond in je organisatie: je hoeft het alleen nog maar te gebruiken.

Bestel het boek

Over de auteurs

Karin Manuel

Dr. mr. Karin Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van hrm bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd in de Sociale Wetenschap met als thema het organiseren en managen van succes in organisaties. Karin is lector bij NCOI en heeft daarnaast een adviesbureau, MMCT, op het gebied van organisatieontwikkeling en hrm.

Ali Bouali

Ali Bouali, beter bekend als Ali B, is rapper, theatermaker en een tv-persoonlijkheid onder meer als coach bij 'The Voice of Holland'. Ali is ook platenbaas (TRIFECTA) en mede-eigenaar van SPEC Artist Management dat verantwoordelijk is voor het management van populaire artiesten zoals Boef, Ronnie Flex, Supergaande en Famke Louise.

Heeft u vragen?

Concept uitgeefgroep komt graag in contact met u.

Concept_promotie nieuwe catalogus LP_210x210

Vraag de catalogus aan

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Concept uitgeefgroep? Bekijk op je gemak ons aanbod:

Direct aanvragen